Els banjos i les mandolines, protagonistes en el Festival Al Ras

La sessió de música nord-americana va tenir lloc dissabte en el Mercat Vell amb les actuacions destacades de Michael J. Miles i  Jake Schepps

Els banjos i les mandolines van ser els protagonistes al Festival de música bluegrass i old time del Mercat Vell. Ja fa setze anys que l’entitat Al Ras va deixar enrere l’Espai Rural de Gallecs per organitzar un festival reconegut de música, que cada any va a més. De fet, a nivell estatal tan sols n’hi ha dos d’aquest estil de música –nascut dels primers immigrants nord-americans del nord d’Europa- a Mollet i Burgos.

El festival va delectar els assistents amb música de nivell amb les actuacions de Lluís Gómez amb Dotze Contes, Toni Giménez, Th’ Booty Hunters i els bascos Howdy. Tot i que les principals oïdes i mirades van ser pels músics nord-americans, Michael J. Miles, que representa el so dels primers immigrants europeus en portar l’old time i Jake Schepps & Round Window, que és l’evolució més actual fins a l’actual bluegrass. “Michael J. Miles és fidel al banjo més clàssic i amb les cançons que s’hi van adaptar d’Europa amb els primers immigrants, és a dir, són cançons que a Europa se sentien amb violins; mentre que Jake Schepps és l’estil evolucionat americà amb cançons ja tradicionals dels Estats Units i amb un so més innovador”, admet un dels responsables del festival, Juan Pablo Caja.

La sessió va acabar amb una actuació conjunta final. “Hi ha espectadors de tot arreu d’Espanya i tenim l’orgull de ser el festival més antic estatal i català d’aquest tipus de música”, remarca Caja, que es mostra satisfet de veure com el festival està del tot consolidat en el calendari internacional de l’old time i bluegrass.

Edicions locals