La Policia Local de Parets fa campanya en contra del Bullying a les escoles

Reconeixen que a Parets no hi ha un problema greu de Bullying però que cal fer accions preventives

La Policia Local de Parets ha començat a impartir xerrades a les escoles del municipi per tractar de manera directa amb els alumnes de 5è i 6è de primària qüestions relacionades amb el Bullyng. El Bullyng és un tema molt present a la societat actual, es tracta d'un maltractament, sigui físic o psicològic, continuat que rep un nen per part d'un altre o altres. 

 

Les burles o amenaces així com l'agressió física i verbal, tan presencialment com utilitzant les noves tecnologies, són les formes més freqüents de Bullyng. Les xerrades que la Policia de Parets porta a terme a les aules, pretenen prevenir situacions de Bullyng a les escoles i, alhora, fer que els alumnes prenguin consciència del que suposa actuar en contra d'un company de classe, ja que moltes vegades no són conscients del mal que poden provocar en la vida de la víctima. 

 

El Sergent de la Policia Local del municipi explica que a Parets no hi ha una problemàtica greu de Bullying, però sí que hi ha situacions en què hi ha víctimes i, especialment, alumnes potencials que poden fer Bullying a altres companys, i això és el que volen prevenir amb la seva actuació. El Sergent explica que el Bullying ha existit sempre, però que ara s'ha fet més visible i cal estar atent per no deixar passar aquestes situacions que poden ser perilloses. El consell de la Policia a professors i famílies és que cal tenir en compte que hi ha situacions en què uns nens tracten malament a un altre i es pot arribar a veure com una circumstància típica de l'edat, però cal estar alerta per si es detecta que, darrere del que els adults poden veure, hi ha un cas més greu del que sembla.

Edicions locals