El PDeCAT de Parets trenca el pacte de govern amb el PSC

El regidor del PDeCat Raül Urtusol es trobava còmode amb el pacte de Govern amb Mingote, però l'assemblea de militants del partit va decidir trencar-lo

L'abril del 2016 l'antiga CDC, ara PDeCAT, i el PSC de Parets signaven un acord de govern en el qual l'únic regidor del PDeCAT s'incorporava a l'equip de govern assumint la regidoria de Comerç. El pacte arribava després que totes dues formacions expressessin la voluntat de fer política transparent i participativa, que generés ocupació i creixement econòmic i que garantís els serveis socials. Des d'aquell moment, el regidor del PDeCAT, Raül Urtusol, ha treballat com a membre del govern paretà i ha tirat endavant projectes per impulsar el comerç local.

La situació política a Catalunya ha fet que moltes veus locals critiquessin el suport que el PDeCAT de Parets donava fins avui al PSC; en el darrer ple municipal, Sumem Parets i Ara Parets ERC van demanar al PDeCAT que deixes de recolzar l'equip de Sergi Mingote. A més, algunes veus del PDeCAT tampoc es trobaven còmodes amb aquest pacte. Les crítiques de l'oposició feien referència al fet que el PDeCAT donava suport a un partit que, en l'àmbit nacional, ha recolzat l'aplicació de l'article 155 i, a més, demanaven que tinguessin en compte que alguns dels membres del PDeCAT, també el paretà Jordi Turull, es trobaven empresonats injustament. Davant d'aquestes crítiques, cal dir que Mingote i el PSC de Parets s'han desmarcat d'aquesta decisió d'àmbit nacional i han expressat en diferents ocasions el seu malestar per l'empresonament de l'exregidor i veí de Parets Jordi Turull, que fins fa unes setmanes ocupava el càrrec de Conseller de Presidència de la Generalitat, i la resta de polítics que són a la presó, i en contra de l'aplicació de l'article 155. El PSC de Parets sempre han explicat que focalitzen la seva atenció en la política local.

Per la seva part, Raül Urtusol va expressar en un Ple municipal del mes d'octubre que es trobava molt còmode treballant amb el PSC de Parets, i contestava la crítica de la resta de partits que li demanaven que no recolzes al PSC. Urtusol parlava dels regidors del PSC com "un equip de govern del qual no puc dir res més que tot el que he treballat amb ells ha estat amb molta comoditat. Durant tota l'època he treballat sent fidel als meus principis i valors. Alguns diuen per xarxes socials que el fet d'estar amb els companys del PSC és perdre la dignitat, per a mi és tot el contrari, perquè he treballat tant com he pogut pel meu poble, Parets".

Tot i l'avinença entre el regidor del PDeCAT i el PSC a Parets, la votació per part de la majoria dels membres del PDeCAT de Parets en una assamblea del partit, amb una majoria absoluta a favor de trencar el pacte, ha fet que Urtusol decideixi atendre la petició dels seus i trenqui el pacte de govern amb el PSC.

 

Edicions locals