Avís preventiu per contaminació atmosfèrica a set municipis del Baix Vallès

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat aquest dimarts un avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la conurbació de Barcelona, entre els quals hi ha gairabé tots els del Baix Vallès: la Llagosta, Mollet, Sant Fost, Parets, Montornès, Montmeló i Martorelles.

Es tracta d’una fase prèvia a la possibilitat que es declari un episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. La situació anticiclònica d’aquests dies ha propiciat l’augment de la contaminació en aquestes zones, sobretot de partícules PM10. També per les previsions que persisteixin en els propers dies.

La decisió s’activa després que aquest dilluns es produïssin quatre superacions del límit diari de 50 micrograms per metre cúbic per a les PM10.

L’avís preventiu comporta que es facin missatges sobre el nivell de contaminació elevat als principals eixos viaris de les zones afectades. També es demana als ciutadans que prioritzin el transport públic per davant del vehicle privat. La situació també es notifica a les activitats industrials perquè activin els protocols previstos en aquests casos. Als ajuntaments, se’ls recomana que aturin o redueixin activitats o obres amb materials que aixequen pols.

Edicions locals