Es tripliquen a Mollet les víctimes de la violència masclista

Es presenta el protocol local per a l'abordatge la violència masclistaEs presenta el protocol local per a l'abordatge la violència masclista

Les xifres a Mollet de la violència masclista són per preocupar-se. Segons es va explicar al presentar-se el nou protocol local contra aquesta xacra el 2016, un total de 60 dones van ser ateses a l'Hospital de Mollet per diferents lesions provocades per homes. Es tracta del triple que el 2014 quan es van atendre 20 dones. El 2015, van ser 40. En dos anys, s'han triplicat el nombre de dones amb lesions de diferent consideració.

A l'any passat els casos de violència masclista van representar el 22,9 dels casos que van detectar-se a l'Hospital en l'àmbit de la violència contra les persones. A la presentació del protocol contra la violència masclista fet aquest dimarts, els Mossos van explicar que a la ciutat es manté estable una xifra de 280 dones de les quals es fa alguna mena de seguiment perquè estan en risc de patir violència de gènere.

NOU PROTOCOL

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, la regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Igualtat, Ana Díaz, i representants sanitaris i dels cossos de seguretat han presentat aquest dimarts a l'Ajuntament el protocol local per a l'abordatge de la violència masclista revisat i actualitzat.

Josep Monràs ha destacat que el protocol representa "la voluntat d'acció compartida entre els agents sanitaris, serveis socials i cossos de seguretat, perquè no se'ns escapi res". L'alcalde ha afegit que és "un pla digne d'elogi fruit del treball d'excel·lents professionals".

La regidora Ana Díaz ha recordat que "Mollet té una llarga trajectòria de compromís i lluita contra la violència masclista" i que la prioritat de l'Ajuntament és "posar a l'abast de la ciutadania tots els recursos" per acabar amb aquesta xacra.

El protocol local per a l'abordatge de la violència masclista és la revisió i actualització del primer pla que es va fer l'any 2004. L'objectiu principal és garantir l'atenció integral i coordinada de tots els serveis i administracions per donar resposta a les necessitats específiques de les dones que pateixen aquest tipus de violència.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Igualtat, Ana Díaz, ha afirmat que amb aquest document s'incidirà en "la prevenció, en actuar abans que pugui passar res".

El director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental, el doctor Joan Parellada, ha agraït la feina de sensibilització de l'Ajuntament de Mollet "per posar fil a l'agulla i lligar els sectors sanitaris i no sanitaris amb la idea de tirar endavant aquest protocol".

ACTES CONTRA LA VIOLÈNCIA

Com és habitual, l'acte central del Dia Internacional contra la Violència Masclista serà la lectura del Manifest que es farà avui divendres 24 de novembre davant de la Casa de la Vila.

Avui divendres dia 24 a l'escola Anselm Clavé se celebrarà el programa de ràdio especial vers les dones. Hi haurà diferents ponents: tècnics, polítics, docents. Començarà a les 9 h i finalitzarà cap a les 12 h. En la mateixa participaran els alumnes d'ESO i forma part de les iniciatives per sensibilitzar a la població escolar davant aquesta xacra social.

Entre les diferents activitats del Dia Internacional a la ciutat cal destacar també la xerrada que el 29 de novembre farà a l'Auditori de l'Hospital de Mollet el jutge José Manuel Delgado qui reflexionarà al voltant de les pràctiques sobre violència masclista als jutjats.

 

 

Edicions locals