La nova generació dels tramvies d'Alstom es fabricarà al Baix Vallès

Els primers projectes es destinaran a Sydney i Qatar

La planta d'Alstom entre Mollet i Santa Perpètua de Mogoda ha estat escollida pel grup ferroviari francès per fer-se càrrec de la producció de la nova generació de tramvies, segons han reconegut fonts de l'empresa a diversos mitjans.

Els dos primers projectes són 27 unitats dobles per Sydney que s'estan produint a Barcelona i 23 trens individuals per Qatar. Tots dos projectes sumen inversions per sobre dels 2.000 milions d'euros. En el primer cas, la quantitat ascendeix a 1.400 milions per a tot el consorci en el qual participa Alstom i en el segon ascendeix a 750 milions.

La companyia destaca que l'elecció de la planta de Barcelona està relacionada amb la capacitat tècnica de les instal·lacions, on a més de la unitat de producció, hi ha una divisió d'enginyeria. "L'experiència de Barcelona en la producció d'aquest tipus de tramvies ha explicat a l'hora de decidir l'adjudicació", han destacat fonts de l'empresa. Les mateixes fonts, però, deslliguen l'anunci de la nova negociació del conveni col·lectiu que es porta a terme en aquest moment i en el que s'està discutint sobre possibles noves sortides de personal.

Edicions locals