Els centres de secundària de Mollet diuen No a la violència masclista

Alumnes dels vuit centres de secundària de Mollet participaran en l'acte de lectura del Manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La plaça de l'Ajuntament de Mollet s'ha omplert avui divendres al migdia amb els alumnes de secundària de la ciutat. Els nois i noies dels vuit centres públics i privats s'han reunit allà, amb cartells i pancartes, per participar en l'acte de lectura del Manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. A l'acte també hi era present la Corporació Municipal, encapçalada per l'alcalde Josep Monràs i la regidora d'Igualtat AnaMaría Díaz. També hi participaven les associacions de dones de la ciutat, representants policials – Mossos i policia local-, treballadors municipals, representants de partits polítics i entitats i molts ciutadans a títol particular.

El Manifest unitari consensuat per la Generalitat, les 4 diputacions provincials, la Federació de Municipis i de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i que té el suport unànime de tots els grups municipals de l'Ajuntament, va ser llegit per l'alcalde, per una representant de les associacions de dones i per alumnes de les escoles de secundària. Es tracta d'un manifest en el qual es deia ben alt que JA N'HI HA PROU i on es declara que construir una societat que no toleri la violència masclista no és ni un desig ni un somni, és una necessitat urgent.

Després de la lectura del manifest, representants dels centres van llegir frases contra la violència contra les dones que els presents van contestar amb un rotund "No". L'acte va finalitzar amb un minut de silenci en record a les víctimes. Posteriorment els alumnes dels centres es van quedar allà per elaborar un mural que es mantindrà davant de l'Ajuntament al llarg del cap de setmana.

La presència dels nois i noies dels centres de secundària a l'acte forma part del programa Estimar no fa mal que des de fa quatre anys l'Ajuntament impulsa als centres de secundària de la ciutat com a eina pedagògica orientada a la població adolescent i a les seves relacions de parella. El propòsit és sensibilitzar, prevenir i erradicar aquesta xacra en aquest col·lectiu, mitjançant un seguit de dinàmiques de grup a través, per exemple, del teatre social, tallers, jocs de rols, i dinàmiques grupals que incentiven a la participació i la reflexió.violencia-dona2017

Edicions locals