Parets es convertirà en Vila Universitària gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i IUCT Inkemia

L'IUCT s'instal·larà a la zona Iveco per oferir formació universitària i una acceleradora d'empreses

Ahir al matí es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Parets el conveni de col·laboració entre IUCT Inkemia i l'Ajuntament per al desenvolupament del projecte IUCT-Emprèn Parets, que incorpora formació universitària al municipi i una acceleradora d'empreses en l'àmbit de Ciències de la Vida. La reunió va estar presidida per l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, i per Josep Castells, president del grup d'empreses Inkemia IUCT. 

 

L'Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT), convertirà Parets en vila universitària, ja que s'hi farà formació superior com ara estudis de Màster i Postgraus en biotecnologia. També hi haurà lloc per a la formació no universitària i més tècnica. El foment de l'emprenedoria i foment dels emprenedors de les empreses tecnològiques, creixement sostenible d'activitats econòmiques en ciències de la vida, formació especialitzada en tots els nivells formatius i la integració d'aquestes activitats en un entorn social, com en aquest cas Parets, són els eixos principals d'aquest nou conveni que pretén crear un centenar de llocs de treball i fer repercussió, a més, en l'ocupació indirecta. 

 

L'espai que s'habilitarà serà, inicialment, al voltant de 700 m2, ampliable als 1.300 m2, als locals de titularitat municipal situats a la part alta del centre comercial del sector Iveco, zona on també ha d'anar instal·lada, a la planta baixa de l'edifici, la comissaria de la Policia Local. L'Institut Universitari, que preveu crear unes 75 empreses en una dècada, descarta ara mateix la construcció de l'edifici previst ara fa 2 anys, cal recordar que el mes de març del 2015 es va col·locar la primera pedra del que havien de ser les noves instal·lacions del grup d'empreses d'alta tecnologia Inkemia IUCT, amb seu actualment a Mollet, a un espai situat entre el passeig fluvial i l'avinguda Josep Tarradellas, per poder ampliar la seva activitat. 

 

Amb la signatura de l'acord, Parets dóna llum verda a l'habilitació d'un espai d'uns 1.300 m2 al sector Iveco, pensat per a la formació i l'acceleració d'empreses relacionades amb les ciències de la vida i química fina. L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, destacava la importància d'aquest projecte, que fa un pas més a la localitat per reafirmar-se com a referent en el sector de la química farmacèutica. 

 

La posada en marxa d'aquest nou espai alliberarà part de les instal·lacions que l'IUCT té a Mollet, on hi ha diversos laboratoris, serveis analítics i microbiològics, aules de formació i altres serveis, un espai que se centrarà especialment en la recerca en biotecnologia.

Edicions locals