Acte de campanya de Junts per Catalunya a Parets amb la presència de Jordi Turull

"Us estimo, mai podré agrair-vos tot el que heu fet per la meva família quan jo era a la presó. Moltíssimes gràcies"

Ahir diumenge Junts per Catalunya va fer un acte de campanya al teatre Can Rajoler de Parets, amb la presència, entre altres, del paretà Jordi Turull i, a més, la presència virtual de l'expresident Carles Puigdemont, qui va estar present gràcies a una videoconferència projectada, a través de la qual va poder dirigir-se a tot el públic assistent.

Jordi Turull va pujar a l'escenari visiblement emocionat, ja que va voler començar la seva intervenció agraint totes les mostres d'afecte a ell i a la seva família durant la seva estança a la presó. Turull va explicar que "quan era tancat a la presó, passant 16 hores en una cel·la, cada cop que m'explicaven que la gent de parets tenia aquests gestos amb la meva família, el meu patiment era menor. Us estimo, mai podré agrair-vos tot el que heu fet per la meva família quan jo era a la presó. Moltíssimes gràcies". Paraules que van ser molt aplaudides per un teatre ple de persones que escoltaven atentes les primeres paraules públiques de Turull a Parets, qui continuava el seu discurs recordant aquells que encara són a la presó, per això deia que, tot i que se sentia com a casa, no estava del tot tranquil, perquè "no hem sortit tots. No pararem fins que els traguem de la presó a tots".

Jordi Turull va voler deixar clar que ara volia continuar treballant i que ni la presó ni altres obstacles el faran abaixar la guàrdia. Explicava que "quan vaig sortir de la presó, algunes persones em deien que ara tocava estar a casa i descansar. Descansar?, no pararem fins que hi hagi llibertat". També va tenir paraules de crítica cap al govern central, ja que aquest ha parlat de restablir la normalitat a Catalunya. Jordi Turull deia que quan era a presó "em posava malalt quan escoltàvem en Rajoy dir que han tornat la normalitat a Catalunya. Quina normalitat?, amb la meitat d'un govern a l'exili i l'altre a la presó, fent el que estan fent amb TV3, prohibint els colors, això és normalitat?"

En acabar la seva intervenció va donar pas a Carles Puigdemont, qui va fer una conferència en directe en la que, només aparèixer en pantalla, va ser rebut per crits de 'President, President', del públic. Puigdemont va començar la seva intervenció cap als paretans explicant que els fets que estan succeint "ho explicarem molt bé als nostres fills i filles. Creixeran amb solidaritat i fraternitat. Ens va bé, i el 21 de desembre ens anirà millor, i això provocarà mal de panxa d'alguns a Moncloa el dia 21".

Carles Puigdemont va parlar dels seus adversaris polítics. Es referia al PSC, Ciutadans i PP com a "aquells que han recolzat el 155 i que (si governen) quan truqui Rajoy o Santamaria, el que faran és obrir la porta amb una actitud de catifa i els diran: mirin de no fer massa mal, però passin, que això és casa seva". L'expresident va tenir paraules d'ànims per a aquells que ja han votat opcions independentistes en altres ocasions. Els va explicar que "si no vau fallar el 9 de novembre, ni el 27 de setembre, ni l'1 d'octubre, no falleu el 21 de desembre. Si volem ser ciutadans lliures, ho decidim nosaltres, no el senyor Rajoy ni el tripartit espantós del 155". La seva intervenció va acabar amb un "visca Catalunya lliure" que el públic va respondre cantant l'himne de Catalunya.

Edicions locals