La Fundació Sanitària Mollet posa en marxa la Unitat de Medicina Esportiva

L'ajuntament considera que el projecte és la cirereta del pastís de Mollet Ciutat Europea de l'Esport 2017

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) posarà en marxa a partir de gener una nova Unitat de Medicina Esportiva. La Unitat vol prestar serveis qualificats a les mútues escolars, mútues esportives, per fer revisions professionalitzades i seguiments d'adequació mèdica a esportistes de clubs i federacions del territori, així com potenciar l'activitat física sota una supervisió professional. La nova unitat estarà dirigida pel Dr. Pedro Hermoso, s'ubicarà a l'Hospital de Mollet, a l'àrea ambulatòria, i funcionarà amb horari de tarda. En funció de les necessitats, en el futur es plantejarà si aquesta unitat creix.

La presentació d'aquest nou dispositiu es va fer la setmana passada a l'Ajuntament de Mollet. Jaume Duran, director general de l'FSM, va agrair a l'Ajuntament de Mollet el seu impuls i la seva sensibilitat per dinamitzat una unitat que, aprofitant els recursos que ja té l'Hospital servirà "per seguir donant resposta a les noves necessitats de la població, en aquest cas, adreçades a l'activitat física i esportiva".

El Dr. Pedro Hermoso, responsable de la nova Unitat, ha afegit que "amb aquest nou servei especialitzat podrem donar una atenció personalitzada als esportistes, siguin federats o no, garantint el seu bon i correcte estat de salut amb aquest seguiment a través d'un circuit que pot anar des de la traumatologia, fins a la rehabilitació o la nutrició".

Andreu Llargués, president del Patronat de l'FSM, ha destacat "la funció del Patronat de seguir amb les polítiques de donar serveis socials i sanitaris i anar evolucionant a les demandes de la societat, i aquesta Unitat de Medicina Esportiva és un clar exemple".

Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès i responsable de l'àrea d'Esports, ha assenyalat que "aquest projecte és com la cirereta que li posem al pastís de les múltiples activitats que estem fent aquest 2017 amb motiu de ser Ciutat Europea de l'Esport.

Es tracta d'un servei de proximitat que ens fa ser encara més referència en l'àmbit de la medicina esportiva, no només en prevenció o en el tractament de lesions, sinó també amb la voluntat de fer pedagogia en el conjunt del col·lectiu esportiu".

Aquesta nova Unitat de Medicina Esportiva s'emmarca en el Pla Estratègic de l'FSM 2017-2020 en el qual la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del Baix Vallès n'és un dels pilars fonamentals.

Edicions locals