Des d'aquesta setmana s'incrementen els preus del transport, l'autopista, l'energia o l'aigua

Els molletans notaran com un efecte col·lateral d'aquest 2018 l'augment en diferents serveis com el gas, electricitat, aigua, butà, transport i autopistes. En alguns casos, aquests increments són molt rellevants com és el cas de l'aigua de l'àrea metropolitana de Barcelona que s'incrementa a partir d'aquest dilluns prop del 12%, o el gas, que ho farà un 6%, les autopistes l'1,91% i la llum al voltant del 3% després d'un any 2017 on el preu de la factura elèctrica ha crescut un 10,8% per una família mitjana. En el 2018, la despesa anual per fer front al subministrament d'electricitat d'una família tipus serà de 907 euros.


A Barcelona i la seva àrea metropolitana, el preu del transport també ha pujat una mitjana del 2% i el bitllet més utilitzat, la T-10, ho ha fet en un 2,51%. Això significa que el títol més popular, la T-10 de dues zones que serveix per anar de Mollet a Barcelona té ara un preu de 20,1 euros, 50 cèntims més que fins al passat diumenge. La d'una zona supera costa ara 10,2 euros. La T-10 de tres zones s'incrementa en 65 cèntims.
Els únics títols que no s'encareixen són la T-Jove d'una a sis zones, la versió per a famílies monoparentals o nombroses i la T-Mes bonificada per a persones en situació d'atur.


El peatge de la C-33 a la Llagosta costa des de dilluns dos cèntims d'euro més als conductors de turismes. En concret, a partir de l'1 de gener, el peatge costa 1,63 euros en lloc dels 1,61 euros que es pagaven la setmana passada. D'aquests, 1,33 euros corresponen al tram de la carretera que és titularitat de la Generalitat. El tram de l'Estat congela preus.

Edicions locals