Un poeta de Mollet dóna nom a la Biblioteca Municipal d'Humilladero

Francisco Bueno publica el seu quinzè llibre de versos, "Aroma de versos"

La Biblioteca Municipal del poble d'Humilladero porta el nom d'un veí de Mollet. Es tracta del poeta local, Francisco Bueno Gómez "Curro". Francisco Bueno dóna nom a l'equipament d'aquest poble de més de 3000 habitants de la província de Màlaga des de fa un any per que tot i que no va anar a l'escola, tot i que s'ha passat tota la seva vida treballant, és un poeta prolífic amb una impressionant obra publicada: ni més ni menys que 15 llibres de versos. El poble d'Humilladero va voler reconèixer així la labor de Francisco Bueno, al que allà tothom coneix com "Curro".


De fet l'obra poètica de Bueno segueix creixent i ara ha autopublicat un de nou que es titula "Aromas de Versos", un recull de poemes on aborda les més diverses temàtiques. El seu primer llibre va sortir l'any 2000 i des de l'aleshores ha escrit més de 2000 poemes.


Francisco Bueno, de 85 anys, va néixer a Los Molares (Sevilla) en una família d'onze germans i ja fa molts anys que viu a Mollet. Explica que com es va posar a treballar a 10 anys amb el bestiar no va tenir temps d'anar a l'escola però va aprendre a llegir en el camp, en les poques estones de descans que tenia. Durant tota la seva vida, Francisco Bueno 'Curro' ha estat un treballador i pare de família, amb moltes coses per explicar, tantes que ha decidit fer-ho – per ara- a través d'aquests quinze llibres de poesia. No haver anat a l'escola no impedeix que albergui un munt de sentiments que busquen la llum a través de la paraula escrita, de la paraula rimada.


D'ençà que es va jubilar comparteix la seva vida entre Humilladero i Mollet del Vallès. Ell es defineix com un treballador, una persona que "no ha nascut per estar parada" i que vol fer arribar als altres els seus sentiments, els seus records, les seves passions, entre les quals hi ha el món del camp andalús. Quan el setembre del 2016 el poble d'Humilladero li va dedicar la seva biblioteca, el diari "Sur" se'n va fer ressò amb una crònica de plana sencera.

"Quan està a Humilladero – deia aquest diari- és habitual veure 'Curro' passejant pel poble i de vegades detenint-se a fer anotacions per als seus poemes en una petita llibreta, encara que últimament comença a dominar la informàtica i escriu a l'ordinador. «A poc a poc he anat aprenent i m'ha facilitat molt la feina», explica el veterà escriptor. Fins i tot recentment ha desembarcat a les xarxes socials, concretament a Facebook, on també publica algunes poesies".

La presentació del seu catorzè llibre, explicava aquest diari, a Humilladero va ser tot un esdeveniment local. Es va fer a la Biblioteca Municipal que porta el seu nom amb veïns del poeta llegint part de la seva obra, inclosa l'alcaldessa d'Humilladero, Ana Isabel Pérez, que va llegir un poema sobre l'aigua. Francisco Bueno, sense estudis, ha publicat 15 llibres i dóna nom a una biblioteca. Fins on hauria arribat en cas de tenir-ne?

Edicions locals