Parets aportarà 60.000 euros per assumir íntegrament l'augment del preu de l'aigua de l'11,8% aprovat per l'ACA

L'Ajuntament de Parets assumirà l'augment del preu de l'aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua per que no repercuteixi ni en els veïns ni en les empreses del municipi. Per fer-ho possible el Govern presidit per Sergi Mingote ha decidit invertir 60.000 euros dels pressupostos municipals de Parets. La decisió, que serà sotmesa a consideració del ple municipal, serà afectiva en el proper rebut de l'aigua dels paretans. Això farà que aquests, a diferència dels veïns d'altres municipis, tinguin aquest any la factura de l'aigua congelada.

Així ho ha anunciat aquest dijous l'equip de govern municipal perquè aquest augment no afecti la butxaca dels paretans en un bé essencial com és l'aigua.

La Federació de Municipis de Catalunya, de la que forma part Parets, considera injust i desproporcionat l'increment de l'11,88 per cent en la tarifa de l'aigua per a aquest any. L'augment va aprovar-se amb el vot en contra dels representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Sergi Mingote, membre titular del Comitè Executiu de la FMC i alcalde de Parets del Vallès; i el membre suplent de la FMC, Albert Solà, gerent del Consorci Besòs-Tordera.

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, en roda de premsa celebrada avui, ha anunciat que l'Ajuntament de Parets ha decidit assumir íntegrament aquest augment del preu de l'aigua en tractar-se d'un bé essencial per a la ciutadania. Mingote, ha afirmat que "és injust que el món local, que ha votat en contra, hagi d'intentar resoldre situacions com aquesta. Nosaltres no compartim aquest increment desmesurat i volem evitar que afecti les butxaques de les paretanes i els paretans i per això ho assumirem".

L'augment del preu de l'aigua va ser aprovat per 10 vots a favor i 7 en contra. El vot del món municipal va ser unànime en contra, juntament amb els d'altres membres del col·lectiu d'usuaris i industrials.

Edicions locals