Mollet ampliarà el fons social i modificarà les ordenances fiscals per pal·liar l'augment del preu de l'aigua de l'ACA

Es mantindran les bonificacions del 95% del rebut per les famílies més vulnerables

El govern municipal de Mollet vol pal·liar els efectes de la pujada de l'aigua als ciutadans de Mollet. Especialment per les persones amb menys recursos. Per aquest motiu, segons ha informat, proposarà incrementar el fons social per pal·liar els efectes de la pujada de l'aigua de la Generalitat de Catalunya

Per evitar la pujada que va fer públic la Generalitat de Catalunya el passat 30 de desembre el consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el govern municipal del Mollet ha indicat que proposarà una modificació de les Ordenances Fiscals de la Taxa de l'aigua "buscant una fórmula esglaonada, de manera que es fomenti el consum responsable d'aquest bé bàsic i que no s'hagi de cobrir amb recursos públics, i per justícia ambiental, la despesa dels grans consumidors".

A més a més, el govern municipal, com a protecció de les famílies més vulnerables, mantindrà les bonificacions del 95% del rebut de l'aigua per raó de renda, i l'aplicació dels barems de la Llei 24/2015 d'exclusió residencial i pobresa energètica. A més proposarà que al pressupost 2018, pendent d'aprovació, incrementi el fons social per tal de donar resposta a aquelles unitats familiars que no puguin pagar el seu rebut.

Per altra banda, expliquen des del Govern municipal, els serveis jurídics de l'Ajuntament, estan analitzant possibles vies perquè Mollet s'oposi a la pujada del preu de l'aigua, juntament amb el món municipal. El govern municipal ha apostat clarament durant 6 anys per una congelació impositiva de tots els impostos municipals, i és per això que no comparteix en absolut que la Generalitat de Catalunya no hagi fet el mateix. 

 

Edicions locals