L'Ajuntament de Mollet reclamarà a la Generalitat el deute de les escoles bressol

Una sentència del TSJC condemna a la Generalitat a indemnitzar a diversos ajuntaments pels impagaments des del curs 2012-2013  

L'Ajuntament de Mollet ha anunciat aquest dimarts que ha decidit emprendre mesures legals pels impagaments de les Escoles Bressols des del curs 2012-2013 i que pugen a un total de 600.000 euros aproximadament.

La reclamació es produeix per l'incompliment per part d'Ensenyament de la Llei 12/2009 de 10 de juliol i després d'una sentència recent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la que condemna a la Generalitat a indemnitzar a un seguit d'ajuntaments catalans als quals va deixar de pagar els ajuts destinats a les escoles bressol.


Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es va fer pública la setmana passada reconeix als ajuntaments el dret a rebre les subvencions que la Generalitat va deixar d'atorgar per les escoles bressol a partir de l'any 2012. Una trentena de municipis, entre els quals hi havia els de Granollers, Canovelles, Montmeló, Sant Celoni i Montseny, van denunciar aquesta manca de finançament per part del Departament d'Ensenyament durant els cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015 i ara la justícia els ha donat la raó.
El TSJC reconeix ara als ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumne en relació a aquells cursos, la mateixa xifra que s'havia pactat pel curs anterior al fre en les subvencions. La sentència se suma a les que ja han rebut en el mateix sentit els ajuntaments d'Esplugues de Llobregat, Cornellà i l'Hospitalet.


La reclamació la va impulsar el Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya amb l'objectiu de defensar els recursos compromesos pel Govern i evitar que es derivés aquesta responsabilitat financera cap a les Diputacions. En aquest sentit, la sentència del TSJC recorda que la llei preveu que sigui la Generalitat qui hagi de garantir el finançament dels centres educatius d'infants de 0 a 3 anys, malgrat que siguin centres de titularitat municipal.

Edicions locals