La Llagosta assumeix la presidència de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha assumit aquesta setmana, en representació de l’Ajuntament, la presidència de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC). Sierra, que agafa al relleu de l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, serà el màxim responsable d’aquest organisme durant un any. L’assemblea durant la qual l’Ajuntament de la Llagosta ha assumit la presidència s’ha celebrat aquest migdia al saló de plens del Consistori de la nostra localitat.

L’AMERC va néixer l’any 2014 i fins ara ha estat presidida pels ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans. L’associació, que està formada pels municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, està regida per una comissió executiva formada per un membre de cada municipi. La presidència de l’ens s’alterna anualment entre els alcaldes.

L’AMERC, que té com a objectiu potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d’ocupació dels sis municipis, abasta una població de més de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, 32 polígons d’activitat econòmica i més de 1.000 empreses industrials. L’AMERC ha treballat en els projectes Logis Riera de Caldes, que té com a objectiu fer de l’activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la riera de Caldes; Vehicle elèctric, un projecte per incorporar empreses de l’eix a les oportunitats d’aquest sector; Exportes, un dispositiu de suport a les Pimes per ajudar-les a vendre els seus productes als mercats internacionals; i Formació professionalitzadora, projecte gràcies al qual el territori té un estudi de necessitats concretes de formació per a l’ocupació que ja s’està implementant amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Edicions locals