Inkemia construirà a Portugal una planta de Biocombustibles de darrera generació

El projecte implica una inversión de 23,5 milions d’euros, dels quals gairabé 10 seran aportats per Portugal

L'empresa de Mollet Inkemia construirà a Portugal la primera planta del Biocombustible O-Bio, de darrera generació. Segon ha informat l'empresa dirigida per Josep Castells, l'administració portuguesa els ha comunicat la concessió del projecte a la societat portuguesa del grup (Inediteneptune, lda.), Controlada en un 99,98% per InKemiaAdvancedBF, Ltd.

La inversió total del projecte és de 23,5 milions d'euros. La planta, que es preveu posar en marxa en uns dos anys, tindrà una capacitat de producció de 30.000 tones/any de biocombustible.


El projecte de la primera planta de biocombustible de darrera generació forma part de Pla Estratègic 2017-2022 d'InKemia. Un Pla que s'està intentant finançar amb una emissió de Bon Corporatius a la Borsa de Luxemburg per valor de 20 milions d'euros. El primer tram, de 3,8 milions, ja s'ha cobert. La resta de trams s'esperen cobrir al llarg d'aquest any 2018.


Aquest projecte ha estat concedit sota un programa competitiu gestionat per l'"Institut d'Apoioàs Petites i Médias Empreses i àInovação" (IAPMEI), pertanyent al Ministeri d'Economia de la República de Portugal, amb el suport del programa FEDER de la UE.

L'aprovació, expliquen des d'Inkemia, comporta la concessió d'una ajuda financera atorgada per l'IAPMEI, amb el suport de Fons Feder de la UE, per un import 9,4 milions d'euros. La inversió total del projecte és de 23,5 milions d'euros.


Dels 9,4 milions atorgats, 5.640.000 (60%) són convertibles en subvenció a fons perdut a verificar el compliment dels criteris definits en el projecte. La resta dels fons necessaris per a realitzar la inversió, expliquen, "s'obtindran amb el model de "project finance" amb finançament bancari i l'aportació de capital per part de nous accionistes de la societat portuguesa del grup".

TECNOLOGIA PRÒPIA

La tecnologia de biocombustible Avanzado O-bio ha estat desenvolupada i patentada per InKemia i és fruit de més de 15 anys d'investigació. Amb ella s'obté un biocombustible en l'àmbit del dièsel, competitiu en preu, dins de la categoria de biocombustibles avançats designats per la UE, i amb avantatges ambientals en la combustió com són la reducció significativa de partícules i òxids de nitrogen.

Recentment en un informe realitzat per la companyia britànica especialitzada en valoració d'empreses, HoganLovells, va concloure que la valoració estimada del projecte de biocombustibles avançats, InKemiaAdvancedBF, Ltd., Seguint el mètode de "discountedresidual profits", era de 111, 51 milions d'euros. Aquesta valoració es va publicar com a fet rellevant el passat 12 de desembre de 2017.

Edicions locals