El Carnaval arrenca diumenge amb l’arribada del Carnestoltes

La primera cita festiva és a la plaça Prat de la Riba amb el Ball del Barraló

Mollet del Vallès escalfa motors per a la celebració del Carnaval que arrencarà diumenge que ve amb l’arribada del Carnestoltes i el Ball del Barraló, a les 12.30 h a la plaça de Prat de la Riba, a càrrec de la Cia. Carnamolles i l’Esbart Dansaire de la ciutat.


Durant els dies de Carnaval, el Carnestoltes visitarà les escoles, amb Pep Callau i Els Pepsicolen, i el Mercat Municipal, i tampoc hi faltaran altres activitats ja tradicionals com el Concurs de truites, l’Escudella, la Festa dels Esplais, el Ball, el Corre Mam Teca i botifarrada amb la xaranga Tirant lo Band de les Colles de Morats i Torrats o l’exposició Coneix tots els personatges del Carnestoltes al Centre Cultural La Marineta.


La resta d’actes destacats són la Rua de Carnaval, el diumenge 11 de febrer a les 16.30 h, que desfilarà per l’avinguda de Gaudí, avinguda de Jaume I, Berenguer III, avinguda de la Llibertat i plaça de Pau Casals. Acabada la Rua es farà el Judici del Carnestoltes, a càrrec de Carnamolles i el Ball de Diables. Tot seguit, i a la mateixa plaça de Pau Casals, hi haurà el lliurament dels premis de la Rua. 


El Carnaval 2018 de Mollet es tancarà el dimecres 14 de febrer amb l’Enterrament de la sardina, a les 17.30 h al Mercat Vell, i amb el Cercavila de dol fins a la plaça de l’Artesania, que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de Carnamolles, l’AAVV de la Fira d’Artesans i el Grup de Saxos de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

 

TORNA LA COMISSIÓ MANYÓ

Per segon any, la Comissió Manyó, formada per amants de la gresca i la bufonada, posa el seu granet de sorra per fer que el Carnaval molletà sigui més participatiu, popular i irreverent, organitzant una sèrie d'actes i promovent entre altres el tradicional Ball del Barraló, aquest mateix diumenge, l'Escudella de Carnaval gratuïta per tothom (el 10 de febrer amb els ingredients cedits per les parades del Mercat Municipal), el Barraló de Nit (el dia 9 de febrer a la plaça Prat de la Riba) i disfressar-se amb estètica barraló.


La Comissió Manyó és un espai de coordinació i dinamització entre les activitats organitzades per l'Esbart dansaire, el Casal Cultural i la Tramolla i compta amb la complicitat, almenys, de Morats i Torrats i l'Esplai Tuareg. Des de l'any passat recuperen com a element molt molletà la figura d'en Manyó, un molletà que es vestia d'arlequí groc i vermell i que segons les cròniques amenitzava els carnavals locals a finals del segle XIX.

Edicions locals