El fons britànic Segro compra les naus de Bacardí de Mollet per instal·lar un centre de distribució logística

És la mateixa empresa que ha adequat les naus a Martorelles on s'ha ubicat Amazon  

La firma britànica Segro, líder a Europa en gestió, promoció i desenvolupament d'actius logístics i industrials, ha adquirit les antigues naus de Bacardí Martini al polígon Can Magarola de Mollet. Les naus, que ocupen un espai d'uns 40.000 metres quadrats seran reconstruïdes per l'empresa britànica amb l'objectiu que s'hi pugui instal·lar un centre de distribució logística i urbana. La previsió, segons ha informat l'Ajuntament de Mollet és que les obres d'adequació de la nova activitat puguin començar l'any vinent.

El fons Segro és ja prou conegut a la nostra comarca per que és l'empresa que va adquirir les naus de l'antiga Domar al polígon Can Roca de Martorelles i qui les ha adequat posteriorment per posar-les a disposició del gegant de la venda per internet, Amazon. En el cas de Mollet per ara es desconeix quina empresa ocuparà els espais de l'antiga Bacardí una vegada estiguin reformades.

Segons ha informat l'Ajuntament de Mollet un cop coneguda la intenció de Segro per fer aquesta inversió a Mollet, i després d'un seguit de converses, l'Ajuntament ha mostrat la seva predisposició a col·laborar amb aquesta nova implantació empresarial a la ciutat, ja que, com comenta l'alcalde Josep Monràs "sempre hem estat oberts a ser receptors del creixement i l'expansió econòmica quan aquesta ofereix la possibilitat de generar ocupació i oportunitats per als ciutadans i ciutadanes de Mollet".

Des de la companyia, el seu director a Espanya, David Alcázar, ha comentat que "la nostra prioritat és escollir ubicacions estratègiques en les zones més dinàmiques d'Europa, i aquest és el cas de Mollet". Alcázar ha afegit que "l'objectiu és crear i desenvolupar magatzems innovadors d'alta qualitat construint edificis de classe A mediambientalment responsables per a la distribució urbana i logística".

TANCAMENT DE BACARDÍ

Ara fa just un any que Bacardí va anunciar que tancava completament la seva planta de Mollet del Vallès. La multinacional va comunicar a la seva plantilla de la ciutat l'externalització de totes les seves activitats logístiques a l'operador LuisSimões – amb seu central a Guadalajara- i el trasllat de la seu central del grup a Espanya de Mollet a Barcelona. L'empresa ja va anunciar aleshores que posaria a la venda les seves instal·lacions del Polígon Can Magarola. Un any, doncs, li ha costat trobar comprador.

El desplaçament de les activitats logístiques, i el trasllat del personal d'oficines de Barcelona, es va fer mesos després que Bacardí tanqués a Mollet les seves activitats de producció de begudes per traslladar-les a Itàlia. El tancament el 2016 va provocar un ERE que va afectar un total de 82 empleats.

Edicions locals