El CECAT activa la prealerta del NEUCAT per aquest dijous a tot el Baix Vallès

El CECAT activa la prealerta del NEUCAT per aquest dijous a tot el Baix Vallès. La cota de neu, s'avisa, es situarà entorn els 200 metres, no es descarta que pugui nevar a nivell de mar sense previsió de gruix. Això implica que pot nevar a Mollet o Parets que estan situats a uns 50 metres a sobre del nivell del mar.

En base a aquestes previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha comunicat als diferents ajuntaments  que correspon posar el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació de Prealerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s'inicia un nou episodi de nevades a partir d'aquest migdia a les comarques de la Garrotxa, Osona i Selva, amb gruix de 2cm a cotes superiors a 500m. S'esperen d'intensitat feble o localment moderada.

A partir de la matinada de demà dijous 8 de febrer, les precipitacions podran afectar el litoral i prelitoral central. És durant el matí quan es preveu que s'intensifiqui el fenomen afectant a més del litoral i prelitoral central, també el litoral i prelitoral sud i algunes comarques de la Catalunya Central. Tot i que la zona d'avís és extensa els xàfecs seran d'àmbit local. Per la tarda, les precipitacions es desplaçaran a la zona sud del país perdent intensitat. La cota de neu es situarà entorn els 200 metres, no es descarta que pugui nevar a nivell de mar sense previsió de gruix. Si que es podran acumular més de 2 cm per sobre de 400 metres.

 

Edicions locals