Entra en funcionament el radar de tram de la C17 a Parets del Vallès

El Servei Català de Trànsit posa en funcionament dos nous radars de tram a partir del 21 de febrer. L'objectiu és reduir la velocitat excessiva o inadequada en aquest tram així com la sinistralitat. La instal·lació d'aquests sistemes de control de la velocitat es considera una eina eficaç alineada amb l'estratègia de la Visió Zero i respon a les directrius que fixa el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020.

En concret, es posaran en marxa dos radars de tram a la C-17 a Parets del Vallès en sentit Barcelona. Els cinemòmetres ubicats controlaran la velocitat al llarg d'un tram de 3,554 km de longitud en sentit sud. El límit màxim de velocitat permès és de 80 km/h en el primer tram i de 100 km/h en el segon tram.

Amb aquesta ampliació de 3,554 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 115,355 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Amb aquest nou dispositiu, funcionaran 25 radars d'aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d'un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l'objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Edicions locals