El Museu Isern presentarà una rèplica de la Derbi 350cc que va guanyar el Campionat d'Espanya de motocròs

En el marc de la Jornada de Portes Obertes que farà aquest dissabte

El Museu Isern de Mollet torna a organitzar aquest dissabte una Jornada de Portes Obertes. La jornada, que es durà a terme entre les 10 del matí i les 13.30 hores, inclourà la presentació d'una rèplica de una Derbi 350cc que va guanyar els Campionats d'Espanya els anys 19589 i 1960. Es tracta d'un acte organitzat conjuntament amb el Museu de la Moto de Basella.


Estanis Soler, del Museu de la Moto de Bassella, serà l'encarregat de fer la presentació d'aquesta rèplica en un petit acte que comptarà amb la presència dels tres pilots vallesans que van córrer amb aquesta moto. Es tracta d'Andreu Basolí, de Mollet; Pere Pi, de Lliçà d'Amunt i Toni Palau, de Granollers. Després de la presentació hi haurà una xerrada on s'explicaran anècdotes i curiositats d'aquells vehicles de dues rodes, dels homes que els van fabricar i dels que els van pilotar que moltes vegades eren els mateixos.Aspecte parcial del Museu


La Derbi bicilíndrica de 350cc va ser fruit de l'entusiasme dels joves pilots de la marca de Mollet. En aquell moment Derbi ja competia en les categories inferiors a 250cc, però els joves pilots de la casa volien plantar cara a la Sanglas 500 cc que era la que dominava les categories superiors. Per fer-ho, els joves mecànics i pilots de Derbi van modificar i adaptar per motocròs una Derbi 350 bicilíndrica model de carretera. D'aquelles motos adaptades artesanalment, que van guanyar els campionats d'Espanya de motocròs els anys 1959 i 1960 només se'n van fer dues unitats. Aquest dissabte a Mollet es podrà veure una rèplica fidel.


La Jornada de Portes Obertes del Museu Isern de la Moto, que inclourà visites guiades i comentades per aquells que s'hagin inscrit prèviament, forma part de les XX Jornades del Centre d'Estudis Molletans que la passada tardor es van posar en marxa per donar a conèixer el món de la moto a Mollet i que no finalitzaran fins a l'estiu.

Edicions locals