8 Paretans viatjaran al Senegal per fer voluntariat social en un projecte que impulsa l'Ajuntament de Parets

El viatge d'anada i tornada, l'allotjament i manutenció anirà a càrrec de l'Ajuntament

El Servei de Cooperació, el Casal de Joves de Cal Jardiner i l'Ajuntament de Parets, organitzen una proposta anomenada "Un pas endavant" adreçada als joves de Parets que tinguin de 18 a 30 anys, que consisteix a realitzar, durant 15 dies del mes de juliol, un camp de treball a Missirah, al Senegal. Fins al 12 de març hi ha temps per presentar els projectes, que han d'estar enfocats en alguns d'aquests àmbits: una cooperativa agrària de dones de Missirah, un casal d'estiu infantil, o un centre de formació ocupacional.

Els voluntaris participaran en una fase formativa prèvia al camp de treball i, posteriorment, en diferents activitats de devolució a la ciutadania. Els requisits per participar són estar empadronat a Parets del Vallès; tenir de 18 a 30 anys; disposar, com a mínim, de la titulació de l'ESO; participar en les sessions de sensibilització i formatives prèvies al viatge i en les de devolució després del camp de treball.

El jurat que decidirà quins voluntaris de tots els sol·licitants viatjaran al Senegal estarà format per un representant de l'Associació de persones immigrants de Missirah, un representant de l'Associació Youbari, la Responsable de Cooperació, el Regidor de Cooperació i el Regidor de Joventut. L'Ajuntament de Parets del Vallès es farà càrrec del viatge d'anada i tornada dels joves, allotjament, manutenció, material i equip de responsables, a banda de la realització d'activitats complementàries col·lectives i de caràcter sociocultural.

El termini de presentació dels projectes és fins al 12 de març de 2018. El jurat haurà de fer públic el llistat de persones seleccionades en el projecte abans del 3 d'abril de 2018. Els projectes per participar d'aquest Camp de Treball a Missirah, al Senegal s'ha de lliurar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Parets del Vallès, adreçades al Servei de Cooperació. També es pot realitzar la inscripció de forma telemàtica al web paretsdelvalles.eadministracio.cat

 

Cal destacar que l'entitat local Youbari, que treballa per  millorar les condicions de vida i augmentar els coneixements de les persones que viuen a Missirah, la Fundació Sanitària Mollet i l'Ajuntament de Parets van signar un conveni per treballar conjuntament amb Missirah, sobretot en matèria de salut.

Edicions locals