La neu pot arribar entre avui i dimecres al Baix Vallès

L'episodi de neu s'inicia aquest dilluns a migdia pel quadrant nord-est de Catalunya amb un llindar representatiu d'acumulació de neu que pot superar els 2 cm de neu per sobre dels 400 metres. La cota de neu baixarà ràpidament i al final del dia se situarà al voltant dels 200 metres i localment més baixa. Avui dilluns, el ris de nevades al Vallès Oriental és moderat, mentre que s'incrementa el risc entre dimarts i dimecres.

A les comarques del litoral (Barcelonès, Maresme, Baix Llobregat i Garraf) es poden acumular gruixos superiors a 0 cm. per sobre de la cota 200 metres. A la tarda de dilluns, les comarques del nord-oest de Catalunya s'afegeixen a la previsió, quedant afectada gairebé tota la meitat nord del país. 

De cara a dimarts, fins a migdia l'afectació es concentra a la meitat Oest de Catalunya, amb un llindar representatiu d'acumulacions superior a 0 cm de gruixos de neu a partir de la cota 200 m. Per sobre dels 500 metres es podran acumular més de 5 cm, sobretot al massís del Port. Al Prepirineu es probable que s'acumulin més de 10 cm de neu nova.

A la tarda de dimarts, l'afectació es redueix al nord-est amb ruixats en forma de neu a partir de 600 m.

I de cara al vespre de dimarts, l'afectació es centrarà a les comarques de la meitat Sud del país, amb un llindar d'acumulacions que poden superar els 0 cm de gruix a partir de 200 m.

La nit de dimarts a dimecres i el mati de dimecres pot nevar a qualsevol punt del país. A primeres hores quedarà afectada la meitat Oest de Catalunya, amb acumulacions que poden superar els 0 cm. de gruix per sobre dels 200 metres. A la matinada l'afectació territorial s'estén cap a l'Est, però la cota de neu puja per a les comarques del sud. Al vessant Sud del Pirineu i Prepirineu és probable que s'acumulin entre 10 i 30 cm. de neu nova.

Edicions locals