Un arbre que cau sobre un cotxe obliga a tallar el lateral de l'Avinguda Burgos a Mollet

Ajuntament i Protecció Civil alerten del risc d'un episodi de vent a les properes hores

Un arbre situat al lateral de l'Avinguda Burgos, a l'alçada del número 51, ha caigut aquest matí de divendres, a primera hora, a sobre d'un cotxe estacionat al costat. L'incident ha obligat a intervenir als bombers, a la policia municipal i a la brigada municipal per retirar l'arbre caigut possiblement a conseqüència del vent. També ha obligat a tallar la circulació al lateral.

L'Ajuntament de Mollet ha fet públic un avís de precaució per risc de vent durant les pròximes hores

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s’estan produint des d’aquesta matinada al litoral i prelitoral central i al sud de la Catalunya Central durant el dia d’avui i que es preveu que es mantinguin fins al migdia.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que fins el migdia d’avui divendres, un episodi de vent de ponent (oest) continuï afectant les comarques del litoral, prelitoral central i Catalunya Central. A més de l’àrea metropolitana de Barcelona també es veurà afectada la de  Tarragona. La previsió de vent sostingut a cota de mar es de 40 km/h amb ratxes màximes fins a 108 km/h. A les cotes més altes (especialment massís del Port i del Montsant) les ratxes màximes poden arribar als 126 km/h. Cal per tant ser molt prudents en la conducció i retirar objectes de balcons, terrats i façanes que puguin caure al carrer.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.

A més, es important seguir les indicacions del SCT en cas que conduïu en situació de vent:

  • En cas de vent fort, subjecteu el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduïu la velocitat i, amb molta suavitat, corregiu les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del nostre vehicle.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Edicions locals