Mollet organitza una vintena d'activitats per a commemorar el 8 de març, el Dia Internacional de les Dones

Els actes comencen avui divendres 2 de març i s’allargaran durant gairebé un mes, fins el dia 23.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, les associacions de dones del municipi i altres entitats han organitzat una vintena d’activitats per a commemorar el 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Els actes comencen avui divendres 2 de març i s’allargaran durant gairebé un mes, fins el dia 23.

Sota el lema Les dones treballadores del món, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, diverses associacions de dones i altres entitats han organitzat una extensa i variada programació amb exposicions, conferències, tertúlies teatre, literatura i música, que pretén reivindicar la igualtat entre homes i dones.

Els actes del mateix 8 de març començaran aviat, a les 9 h, amb una taula rodona sobre Les Dones Treballadores al món al programa Posa’t les piles de Ràdio Mollet. A les 12 del migdia es llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones a la plaça Major, davant de l’Ajuntament.

L’endemà, el 9 de març i fins el 23, setze artistes plàstiques mostraran les seves obres en una exposició al Centre Cultural La Marineta titulada Femení plural, un acte que compta amb la col·laboració de l’Associació de Dones Artistes de Mollet CREA. El dia de la inauguració de la mostra actuarà Iolanda del Vado amb el treball La dansa com una celebració de la vida.

Dos dies després, el 10 de març, s’escenificarà el monòleg La sorpresa del roscón de l’escriptora i periodista Elvira Lindo, dirigit per Rafael Lladó i interpretat per Assun Planas, que en clau d’humor explica la seva història amb els homes. L’espectacle es farà a les 21 h, al Mercat Vell.

La relació entre les dones i el món de les motos serà la base del cafè-tertúlia que comptarà amb la participació d’empresàries, pilots, periodistes i viatgeres vinculades a les motocicletes. L’acte es realitzarà el 14 de març, a les 18 h, al CIRD Joana Barcala.

Una altra de les activitats destacades de la commemoració del Dia Internacionals de les Dones a Mollet, durant pràcticament tot el mes de març, serà la tertúlia sobre El vot de la dona a Espanya, organitzada per l’Associació de Dones Àgora, el 16 de març, a les 19.30 h al CIRD Joana Barcala.

Edicions locals