La Policia Local de Parets planta cara al Bullying a les escoles

Ho fa parlant de tu a tu amb els alumnes de Primària del municipi i oferint mesures preventives

La Policia Local de Parets ha començat a impartir xerrades a les escoles del municipi per tractar de manera directa amb els alumnes de 5è i 6è de primària qüestions relacionades amb el Bullyng. El Bullying és un tema molt present a la societat actual, es tracta d'un maltractament, sigui físic o psicològic, continuat que rep un nen per part d'un altre o altres. El Sergent de la Policia Local, Jordi Galera, és qui s'encarrega d'aquestes xerrades en les quals es parla sobre la violència entre joves i les diferents maneres d'exercir-la. Es detecta més fàcilment la violència directa, com ara les batusses entre grups de joves o bé les pallisses de bandes. Però la de baixa intensitat, que sovint passa a les aules, pot passar desapercebuda; els qui la sofreixen van aguantant, els qui la presencien van permetent i els qui l'exerceixen es van envalentint.

El Sergent de la Policia Local recomana diferenciar entre una gamberrada i l'assajament escolar, i encoratja els menors que se sentin víctimes d'assetjament a parlar amb la família, mestres o tutors per posar solució al problema. Cal recordar, a més, que hi ha un telèfon disponible, el 116 111 Infància Respon, per informar de possibles casos d'assetjament als centres educatius. El telèfon està operatiu les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, de forma gratuïta i totalment anònima, sense deixar cap petjada, ni tan sols en la factura telefònica surt reflectida aquesta trucada.

La Policia Local de Parets pretén, amb aquestes xerrades, conscienciar sobre la problemàtica del Bullying i les seves conseqüències.

 

Per la seva banda, la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mollet del Vallès està fent formació a alumnes de Batxillerat de la comarca en matèria de seguretat a les xarxes socials, com per exemple a l'escola Acesco de Parets del Vallès, per prevenir riscos a Internet.

Edicions locals