Ara Mollet-ERC MES va plantejar presentar una moció de censura contra Josep Monràs

Ara Mollet-ERC-MES va proposar cedir l'alcaldia a Canviem Mollet si aquesta era assumida per Marina Escribano

El passat mes de desembre els grups de Canviem Mollet, Ara Mollet- ERC MES i el PDeCAT van sentar-se a parlar sobre la possibilitat de presentar una moció de censura contra l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, segons han explicat avui en roda de premsa els grups polítics d'ERC i de MES, representants per Albert Biescas i Manuel Ferran Sostres.


Segons han explicat, la possibilitat de la moció de censura contra l'alcalde del PSC es va obrir el passat estiu i va guanyar solidesa a la tardor quan el PDeCAT va anunciar que trencava el Pacte de Governabilitat amb els socialistes. A partir d'aquests moments es van obrir converses per activar la moció – es van fer tres reunions- entre els representants d'Ara Mollet- ERC MES, el PDeCAT i els de Podem, Esquerra Unida i Iniciativa. En aquelles reunions, segons han explicat, el PDeCAT va retirar la principal línia vermella que havia fixat l'any 2015, quan no va voler donar suport a un govern presidit per Canviem Mollet. Ara acceptaria aquesta proposta.


Després de les passades eleccions municipals, l'acord que volien abordar Canviem Mollet (7 regidors) i Ara Mollet- ERC Mes (5 regidors), amb el suport dels dos regidors de CiU era alternar-se en l'alcaldia. Ara Mollet, en aquests moments, quan manca por més d'un any per les municipals ja no veia viable partir-se l'alcaldia i el regidor Manuel Ferran Sostres va posar sobre la taula de la negociació que ni Xavier Buzón ni Oriol López fossin els candidats a alcalde i que aquesta responsabilitat fos assumida per una altra persona. Sostres va proposar a la número 2 de Canviem Mollet, Marina Escribano com a una candidata de consens.


Segons expliquen, Canviem Mollet no va respondre mai aquesta proposta dels republicans. "La resposta va ser l'abstenció de Canviem Mollet als pressupostos, arribar a acords amb el PSC que té acords amb Ciutadans i el PP", va dir Biescas. Després d'aquest pas de Canviem Mollet, pensa Biescas, "Ara Mollet-ERC MES és l'única alternativa real". "Canviem Mollet ha renunciat a l'alcaldia i al Govern de la ciutat. No és la decisió que ens esperàvem", va reblar Sostres.


Els dirigents d'ERC i MES, en aquests moments, donen per tancada la porta a plantejar una nova moció de censura contra l'alcalde de Mollet.

Edicions locals