Canviem Mollet va desestimar la moció de censura proposada per Ara Mollet ERC MES des del primer moment

El portaveu de Canviem Mollet, Xavier Buzón afirma que ni ERC es va prendre seriosament la proposta de Sostres que Marina Escribano fos alcaldesa

Canviem Mollet ha desmentit avui que s'hagi plantejat de forma seriosa participar en una moció de censura contra l'alcalde de Mollet, Josep Monràs. Aquest dilluns ERC i MES van fer una roda de premsa on van explicar que a finals de l'any passat, a conseqüència del trencament del pacte de governabilitat del PDeCAT, es va convocar una reunió amb tots els partits "per tornar a posar sobre la taula la possibilitat de fer el canvi de govern". En aquella reunió, van explicar els republicans, el PDeCAT va aixecar la línia vermella de que l'alcaldia fos assumida per Canviem Mollet i Manuel Ferran Sostres van plantejar que la número 2 de Canviem Mollet, Marina Escribano com a una candidata de consens.


Xavier Buzón, portaveu de Canviem Mollet, explica que la reunió en la qual van participar el desembre les sis forces – Ara Mollet ERC MES, Podem, Esquerra Unida, Iniciativa i el PDeCat, era "pluritemàtica" i tenia com a objectiu analitzar "tot el que estava succeint" en l'àmbit local. En aquella reunió, explica Buzón, ERC va plantejar que "hi havia una majoria per tirar endavant una moció de censura" i cada partit va donar la seva opinió al respecte. En aquest context Sostres va posar sobre la taula la idea que Escribano fos la candidata alternativa en una moció de censura contra Monràs. "La proposta va quedar desestimada, de fet ningú se la va prendre seriosament, ni ERC", explica Buzón. "Va quedar molt clar que no podem tirar endavant una moció de censura per que encara que els números sumen, les diferències amb el PDeCat són molt grans, els nostres programes són antagònics".


Buzón explica que van quedar que no es tornarien a reunir per que, en aquests moments del mandat, totes les opinions estan ja molt definides.
El portaveu de Canviem Mollet va mostrar-se sorprès pel fet que ERC i MES hagin fet una roda de premsa per parlar d'una moció de censura que es va posar sobre la taula ja fa uns mesos. "Nosaltres no compartim aquesta política, no entrarem en aquests jocs i seguirem treballant en positiu", va concloure Buzón.

 

EL PDECAT TAMBÉ DESMENTEIX

 

El portaveu del PDeCAT a Mollet, Joan Daví, coincideix bàsicament amb la versió de Buzón. La reunió en la que es va parlar del tema era multitemàtica i dintre de les coses que es van abordar hi va haver-hi la proposta d’ERC d’una moció de censura i que fins hi tot es va posar sobre la taula un nom. Daví assegura que “de converses n’hi ha sempre”, però que en cap moment no s’ha arribat a cap acord per fer un govern alternatiu ni tampoc no s’ha parlat de noms: “abans de veure qui ha d’encapçalar un govern s’ha de veure qui hi participa i per fer què, i tot això no s’ha tractat en cap moment”, diu Daví. El portaveu del PDeCat desmenteix tanmateix als republicans en que “s’hagin aixecat línies vermelles”. “No és un tema de persones com es planteja sinó de propostes per la ciutat”, va indicar.

Edicions locals