El paretà Jordi Turull serà votat avui com a President de la Generalitat

Turull està citat demà davant del Tribunal Suprem i hi ha la possibilitat que sigui inhabilitat per exercir càrrecs públics

L'exconseller de la presidència i diputat de Parets Jordi Turull serà aquests dijous a la tarda votat com a nou president de la Generalitat de Catalunya. Turull va acceptar ahir ser candidat i té el suport de la seva formació, Junts per Catalunya i d'Esquerra Republicana de Catalunya. Si obté també el
suport de la CUP, podria tenir majoria absoluta de vots per ser envestit avui mateix. Si no té suport de la CUP, hauria d'anar a una segona volta el dissabte.

El president del Parlamentant, Roger Torrent, va convocar el ple d'investidura aquest dimecres per la via d'urgència després que es coneixes que Turull i altres dirigents de Junts per Catalunya i Esquerra són citats demà divendres davant del Tribunal Suprem. En aquesta compareixença hi ha la possibilitat que el jutge dicti presó per alguns dels citats o que els inhabiliti per exercir càrrecs públics.

Jordi Turull va ser el número 4 de la candidatura de Junts per Catalunya i apareixia en totes les previsions com a candidat si les propostes de Carles Puigdemont, primer, i Jordi Sànchez, posteriorment, no prosperaven. La impossibilitat de la candidatura a distància del president Puigdemont, i la decisió del jutge del Tribunal Suprem PabloLlarena d'impedir la sortida de la presó de Sànchez per assistir a la sessió d'investidura ha conduït a la decisió que el candidat sigui Turull.

Edicions locals