El paretans volen una plaça de la Salut amb jocs infantils i punts d'estada amb bancs

En el procés participatiu han votat més d'un miler de persones

Més d'un miler de paretans han votat el nou model urbanístic que lluirà a la plaça de la Salut. Finalment ha estat la proposta número 2 la preferida per la ciutadania. El model triat inclourà tres espais de jocs infantils, diferenciats per franges d'edat, i dos d'estada amb bancs de pedra i de fusta. També hi haurà jocs inclusius i adaptats per a infants amb necessitats especials de mobilitat.

La proposta escollida inclou tres espais de jocs infantils diferenciats per franges d'edat -de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys i de 6 a 12 anys-, amb una tipologia de jocs infantils de fusta i dos espais d'estada amb bancs de pedra i de fusta. També hi haurà jocs inclusius i adaptats per a infants amb necessitats especials de mobilitat, es millorarà l'accessibilitat amb la supressió de barreres arquitectòniques i retirada de murs i escales als accessos i a l'entorn, i es mantindrà un espai polivalent amb paviment. 

Dels 1.023 participants, 972 han optat per la segona opció, mentre que 51 ho han fet per la primera. Un 66,28% de les votacions han estat d'homes i un 33,72% de dones. Per franges d'edat, la més participativa ha estat la població d'entre 31 i 50 anys (512 vots), seguida pels més grans de 50 (316 vots). Els més menuts, de 3 a 15 anys, també han preferit l'opció número 2, amb 82 vots, per sobre de la primera opció amb només 5 vots.

Pel que fa a la franja jove de la població, de 16 a 30 anys, han participat 76 persones, de les quals 72 han apostat per la segona oferta i només 4 per la primera.

Edicions locals