Mollet serà la capital de las Ciutats defensores dels Drets Humans

Es tractarà els drets humans al món amb 5 defensors i defensores procedents de diversos països

Del 8 al 14 d’abril, Mollet del Vallès serà la capital del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que es farà a nou municipis més de Catalunya. 5 defensors i defensores visitaran la ciutat per donar a conèixer la seva feina, sovint perseguida i amenaçada. La presència d’aquest grup de defensors a Mollet ha estat organitzada per l’Ajuntament i el Síndic Personer, Lluís Martínez Camps.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte que es va posar en marxa fa cinc anys per donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’integrar aquesta defensa en la tasca quotidiana.

La trobada de Ciutats Defensores dels Drets Humans, que se celebrarà en diverses localitats catalanes, s’inaugurarà el diumenge 8 d’abril a la tarda, al Centre Cultural La Marineta de Mollet, amb la presència dels 5 defensors i defensores. La resta de dies, el grup de defensors es dedicarà a fer xerrades a escoles i instituts de Mollet, i dels altres municipis, per apropar la seva feina a l’alumnat.

Els 5 defensors i defensores convidats són els següents: l’espanyol Chema Caballero, defensor dels drets dels infants; la guatemalenca Yolanda Oquelí, defensora dels drets mediambientals; els colombians Edilberto Daza i Silvia Berrocal, defensors dels drets civils i polítics; l’artista brasiler, Dimir Viana, defensor dels drets humans; i l’hondureny Patricio Vindel, defensors dels drets LGTBI.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans, com el de Mollet del Vallès, i altres institucions i entitats.

Aquesta nova edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans se celebrarà a Mollet i a 9 municipis més: Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

 

 

Edicions locals