Nova campanya a Parets per completar el registre d'ADN dels gossos

La iniciativa pretén obtenir l'ADN dels gossos del municipi per evitar l'abandonament i els excrements als carrers

L'Ajuntament de Parets ha iniciat la segona fase de la campanya 'Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica', que s'allargarà fins al pròxim 29 de juny, amb l'objectiu de completar el registre censal dels gossos a Parets del Vallès. Segons les ordenances municipals, tots els ciutadans empadronats a Parets que convisquin amb gossos l'han de tenir censat a l'Ajuntament, així com fer-li el registre d'ADN en un veterinari per tal de poder identificar els propietaris que no recullin els excrements dels gossos de la via pública i poder sancionar-los. Fonts municipals han explicat aquesta setmana que fan aquesta segona edició de la campanya per tal que les persones que encara no hagin fet el registre del seu gos, pugui fer-ho. Recorden, a més, que és obligatori tenir censar el gos a l'Ajuntament i que aquest tingui la mostra d'ADN feta i. En aquesta segona fase el cens té un cost de 10 €, a diferència de la primera fase en què el tràmit era gratuït. L'analítica per a l'extracció de mostres d'ADN serà gratuïta durant tota la campanya. Els interessats en conèixer més dades sobre la campanya, poden contactar amb l'OAC al 93 573 88 88.


Resultats de la campanya
Des de l'inici de la campanya, en la seva primera fase, hi ha hagut 800 noves altes de gossos censats que, sumats als que ja hi havia abans d'iniciar la campanya, fan un total de 1.854 gossos censats.
En aquest període, els sistemes d'identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts i s'han obert 30 expedients sancionadors que, alguns d'ells, han acabat en sanció econòmica.

Edicions locals