Galiot Teatre presenta la seva nova creació “Munta Titella” en el marc de la 12a Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO)

Els dies 13,14 i 15 d’abril  els carrers de Mollet acolliran 65 representacions de 18 companyies de titelles

Ahir dijous es va presentar a Mollet la 12a Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) que es farà a la ciutat els dies 13, 14 i 15 d'abril i que enguany comptarà amb 18 companyies titellaires que oferiran un total de 65 representacions.


Una de les novetats de la MITMO és l'estrena de "Munta Titella", la darrera creació de Galiot Teatre. "Munta Titella", recrea un petit taller de fuster, amb peces i cargols que els infants hauran d'anar muntant per construir titelles d'animals articulats. S'ofereixen diferents nivells de dificultat, en funció de l'edat del titellaire novell. L'exposició es pot veure des d'aquest dijous i fins el dia 12 a La Marineta i al llarg de la MITMO es podrà visitar a l'espai de la plaça Europa.


Jordi Monserdà, director de la Mostra i membre de Galiot Teatre va explicar que "Munta Titella" segueix la pista dels altres muntatges de la companyia on volen que les famílies "siguin protagonistes".presentacio-MITMO-025


Primer, va recordar, va ser "Cal Titella", un parc infantil dedicat al món dels titelles, on les famílies poden passar una bona estona provant i jugant: teatrets de guant, ombres xineses, marionetes de fil, titelles de tija, del canut, de sobretaula, de dit, caixes de fusta amb ninots ... Una altra de les creacions de Galiot Teatre en què el públic n'és protagonista s'anomena "Món Titella". Es tracta d'una petita carpa itinerant que ens permet fer la volta al món a través dels titelles. Dins la carpa, el visitant es troba amb un petit museu construït amb materials reciclats, ple de portetes i calaixos per obrir i descobrir fins a una cinquantena de titelles de 15 països diferents, en què algunes, a més, es poden manipular.

A la presentació del MITMO l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va dir que aquesta mostra era feta amb "molta il·lusió" i que constitueix un "pol d'atracció de qualitat" de la ciutat. L'alcalde va aprofitar la presentació feta a la Marineta per anunciar que el Govern municipal està treballant per poder tenir "de manera permanent" a la ciutat un Can Titella i que aquest era un projecte compartit entre Galiot Teatre i l'Ajuntament de la ciutat.


Aquest dijous la 12a MITMO va arrancar a la tarda amb la inauguració del 7è Circuit dels Aparadors de Titelles. Jordi Monserdà i la regidora de Cultura, Mercè Pérez, van fer una passejada per la desena de botigues participants.


Els Aparadors dels Titelles lluiran en les botigues del centre de la ciutat, del 5 al 13 d'abril. Totes les persones que completin el circuit i emplenin el targetó (es pot demanar  a qualsevol de les botigues participants), aconseguiran un obsequi. Les botigues són Escuin, Rebull, NyaSpa, Basolí, Espai Decora, Kim's Perruquers, Electrodomèstics Carretero, Fruiteria Àngela, Bambi, Mama Lloca.

Edicions locals