Parets aprova una moció per donar suport als empresonats i als seus familiars

L'oposició d'esquerres ha presentat una altra moció en el mateix sentit que no ha estat aprovada

Ahir al vespre es va celebrar una junta de portaveus urgent a l'Ajuntament de Parets en què es va aprovar una moció presentada pel PSC de Parets en favor del diàleg i la reconciliació pel que fa a la situació política a Catalunya. La moció critica la desproporcionalitat de les mesures cautelars que han portat a presó provisional a diversos polítics, entre ells el paretà Jordi Turull. La moció, a més, demana que s'aturin les amenaces i assetjaments contra grups, individus, així com els actes vandàlics que en els darrers dies s'han fet en algunes seus de partits polítics. El text que ha presentat a la junta el PSC de Parets feia referència a una declaració de solidaritat amb els familiars dels "polítics i catalans empresonats, en especial del paretà Jordi Turull".


La moció, que serà traslladada als grups polítics del Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes, va ser aprovada gràcies als vots favorables del PSC de Parets i a la decisió del PDECAT, que no va votar a favor, però va permetre la seva aprovació amb una abstenció, pel que va ser necessari el vot de qualitat de l'Alcalde.

L'oposició d'esquerres va proposar una moció que no va ser aprovada
Sumem Parets, Ara Parets ERC i Nova Opció per Parets van demanar una junta de portaveus urgent per presentar la seva pròpia moció que demanava "la posada en llibertat immediata de les preses i presos polítics i el retorn amb totes garanties polítiques de les persones exiliades". La moció també demanava la col·locació al balcó de l'Ajuntament d'una pancarta amb el text 'Llibertat Presos Polítics Catalans'. La moció de l'oposició d'esquerres no va tenir el suport suficient perquè el PSC de Parets i Ciutadans van votar en contra.

Aquest matí arribaven les primeres reaccions polítiques a aquestes discrepàncies. El portaveu del PSC Parets, Francesc Juzgado, en veure la decisió de Sumem Parets de no donar suport a la moció del PSC per fer costat a una moció conjunta amb part de l'oposició, ha declarat que "ha quedat palès que Sumem Parets torna a alinear-se amb l'independentisme si tenim en compte la moció conjunta que han presentat amb Ara Parets ERC i NOPP". La resposta de la portaveu de Sumem Parets no s'ha fet esperar, Casandra García ha replicat que "tenim les coses molt clares, per sobre de tot som demòcrates i d'esquerres, coherent amb les nostres idees, no com el PSC, que sempre balla entre dues aigües per no perdre vots".

Edicions locals