Parets exposa un teler mecànic del segle XX similar als que hi havia a la Linera

Els germans Puig i Serra, antics treballadors de la fàbrica, han cedit material tèxtil a l'Ajuntament

Ahir a la tarda el Centre de Recursos Empresarials la Marineta va acollir l'acte públic de la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament de Parets i els germans Puig i Serra, per a la cessió de materials provinents de la indústria tèxtil la Linera, especialment d'un antic teler mecànic molt similar al que hi havia en aquesta fàbrica, la primera que hi va haver a Parets i que va entrar en funcionament l'any 1880.

Els germans Puig i Serra van ser treballadors de la Linera, fàbrica que va tancar les seves portes l'any 1971, i són propietaris d'un conjunt de materials de la indústria tèxtil consistents en un teler mecànic molt similar als de la Indústria Linera, un plegador d'ordit, el motor del teler, una maquineta de dibuixos i diferents accessoris amb una datació de principis del segle XX.

L'Ajuntament, conscient de l'interès històric i cultural del conjunt de materials que, malgrat no ser els originals, són el mateix model dels telers que feia servir la indústria tèxtil La Linera en el municipi, ha arribat a un acord de cessió d'aquest material per custodiar-lo i exposar-lo de forma permanent a la recepció del Centre de Recursos Empresarials la Marineta. El conveni té una durada de 20 anys i va ser signat pels germans Puig i Serra i l'Alcalde de Parets, Sergi Mingote, qui no va poder assistir a l'acte. En representació del consistori va ser present la regidora Àfrica Martínez.

Edicions locals