La recepta esportiva incrementa les persones que fan activitat física a Mollet

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i la regidora de Salut Pública, Ana María Díaz, van fer dilluns un balanç de l’anomenada recepta esportiva que es porta a terme als CAP de la ciutat des de fa un any i és pionera a Catalunya. De les 100 persones que han participat en aquest projecte, la majoria dones, un 40% segueixen fent activitat física de forma regular i un 25% no han pogut continuar per problemes de salut.

L’alcalde Josep Monràs va comentar que aquestes xifres “són uns percentatges rellevants” perquè demostren que gràcies a la recepta esportiva “moltes persones han conegut els beneficis de fer esport”. Monràs ha destacat que aquest projecte “demostra que quan “les administracions es donen la mà són més potents”, ha recordat que la recepta esportiva “és un projecte pioner a Catalunya però que no s’ha acabat”, i que potser imitaran altres ajuntaments de l’entorn.

Per la seva banda, la sotsdirectora regional de Barcelona de la Secretaria de Salut Pública del departament de Salut, Cristina Pérez, ha felicitat  “l’alcalde i el seu equip perquè s’ha passat de la teoria a la pràctica i perquè és una nova manera de ser salut des de l’esport”. El director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental del CatSalut, Joan Parellada, ha expressat el desig que la recepta esportiva de Mollet “vagi arrelant al territori”.

Dia Mundial de l’Activitat Física

Aprofitant el balanç de la recepta esportiva, la directora dels equips d’Atenció Primària de Mollet de l’Institut Català de la Salut (ICS), Carme Pereira, ha presentat els actes del Dia Mundial Activitat Física, que es faran els dies 17, 18 i 22 d’abril a Mollet i que consistiran en una classe de Pilates al parc de Can Mulà, una xerrada sobre salut i esport a La Marineta i una Màster Class de Zumba a plaça Catalunya.

 

Edicions locals