El Centre d’atenció als menors amb addiccions del Vallès Oriental s’instal.la a Mollet

El centre estarà ubicat a la Masia Can Lledó i es posarà en marxa a finals d’aquest mes d’abril.

La Diputació de Barcelona ha descentralitzat el seu centre d’atenció als menors amb ús problemàtic i/o addicció a drogues i, en coordinació amb l’Ajuntament i el Consell Comarcal el Vallès Oriental, també oferirà els seus serveis d’assessorament, suport i tractament des de Mollet del Vallès. El centre estarà ubicat a la Masia Can Lledó i es posarà en marxa a finals d’aquest mes d’abril.

La tasca d’aquest centre, que donarà cobertura als menors de tot el Vallès Oriental que presentin aquests tipus de problemàtiques, així com a les seves famílies, és treballar per reduir o aturar les addiccions a diferents substàncies i a les pantalles acompanyant i atenent als adolescents perquè abandonin aquestes conductes i assessorant les famílies per reforçar les seves capacitats educatives.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials i Salut Pública, Ana María Díaz, després d’agrair “a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Vallès Oriental la seva confiança amb Mollet “ ha recordat que “aquest Ajuntament ja fa molts anys que treballa amb programes concrets per contribuir a solucionar aquestes problemàtiques, desenvolupant el Pla de prevenció de Drogues i oferint tallers preventius adreçats als instituts de la ciutat treballant de forma coordinada amb tots els serveis del territori”. Segons Díaz “des de l’Àrea de Salut seguirem coordinant el treball entre els professionals i les famílies i, sens dubte, integrar aquest nou centre i els serveis que ja oferim des de l’Ajuntament, serà un pas important per poder atendre ja no només als menors de Mollet, sinó també als de tota la comarca”.

 

Des de la Diputació, Yolanda Moragues, cap del Servei de Suport de Programes Socials, creu que “els programes de detecció precoç i intervenció són prioritaris i fonamentals “ i “actualment no tindria sentit obviar les addiccions que també provoquen les pantalles i l’ús abusiu que es pot fer de les xarxes socials, internet o la telefonia mòbil i les seves aplicacions”.     

 

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, ha destacat “una iniciativa que omplirà un buit que teníem a la comarca i que és exemple del treball conjunt que es pot fer entre administracions, en aquesta cas, la Diputació, el Consell i l’Ajuntament de Mollet”

Edicions locals