Els fets delictius baixen un 2,6% a Mollet

Els fets delictius han baixat un 2’6% a Mollet del Vallès, tot i que, en el global dels municipis als que dona servei l’Àrea Policial Bàsica (ABP) de Mollet, el delictes han augmentat. La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde Josep Monràs, ha valorat positivament el notable descens dels nivells de delinqüència així com la bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet del Vallès. També s’ha valorat positivament que se segueixi potenciant la prevenció per avançar-se als actes delictius. La Junta Local de Seguretat es va reunir dilluns per segona vegada a les noves dependències de la Policia Municipal de Mollet.

Tot i que, en global, els fets delictius han augmentat als municipis als que dona servei l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mollet, no ho han fet en aquesta ciutat, on han disminuït un 2,6%. Aquest descens de Mollet també es produeix en un moment que, en general, els delictes han augmentat un 1’18% a la Regió Metropolitana Nord.

De fet, a Mollet, han disminuït tots aquells delictes que provoquen una major sensació d’inseguretat com ara els delictes contra el patrimoni (-2,6%), contra les persones (-12,4%), amb força a domicilis (-8,5%), amb força a empreses (-26,7%) i amb violència i/o intimitat (-13%)

Segons l’alcalde Josep Monràs, dels diferents factors que segueixen provocant el descens dels fets delictius a Mollet “cal destacar la excel·lent coordinació que seguim mantenint a Mollet entre els diferents cossos de seguretat i, molt especialment, la nostra aposta per la proacció, la prevenció i la mediació”. En aquest sentit, Monràs ha recordat que “gairebé el 60% dels serveis que s’operen a la ciutat son planificats, no hi ha intervenció reactiva”.

De la seva banda, el subdelegat del Govern a Catalunya, Emilio Ablanedo, ha volgut “posar en valor la tasca de coordinació policial que s’està duent a terme a Mollet “ destacant que “han disminuït els fets delictius i, alhora, l’índex de resolució d’aquests fets ha augmentat”

Des del cos dels Mossos d’Esquadra, per la inspectora en cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mollet, Silvia Catà, “es pot afirmar que Mollet és una ciutat  segura”. Catà també ha anunciat que en referència a aquest 2018 “centrarem esforços sobretot en la prevenció de robatoris a l’interior de domicilis i en tot allò que té a veure amb l’incivisme i la inseguretat als espais públics”.  

Proacció i Prevenció

En aquest apartat, la Policia Municipal de Mollet, continua prioritzant la proacció i la prevenció abans que la reacció, tal i com segueixen posant de manifest les dades de 2017 on mentre les actuacions de Serveis Planificats han estat d’un 56%, les relatives a incidents han estat un 44%.

En relació al servei de proximitat del Grup de Relacions amb la Comunitat i Mediació, els serveis, col·laboracions i expedients tractats s’han incrementat en un 40%, especialment els relacionats amb serveis socials, salut pública, ensenyament i joventut, mediacions i relacions ciutadanes o conflictes de convivència.

Seguretat Viaria

El 2017 s’han reduït els accidents de trànsit al casc urbà de Mollet en referència al 2016. En concret, l’any passat hi van haver 328 accidents front els 335 de l’any anterior. Així mateix, també s’ha reduït notablement el nombre de persones ferides, tant les lleus com les greus. Pel que fa els accidents mortals, des de 2007, no hi ha hagut cap mort en accident de trànsit a casc urbà de Mollet.

Destacar també que el nombre d’atropellaments s’ha reduït en un 13,79%. Mentre al 2016 n’hi va haver 29, l’any passat van ser 25.

Pel que fa als ferits, la reducció entre un any i altre és encara més notable. En concret, s’ha passat de 110 persones ferides al 2016 a 75 l’any passat.

Educació per la Mobilitat Segura

L’Ajuntament de Mollet segueix apostant per la promoció de la Mobilitat Segura potenciant les seves activitats. Així, aquest curs 2017 – 2018 s’han incrementat les sessions adreçades als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i educació especial en gairebé un 8% amb la participació de 3.823 alumnes, un 3% més que al curs anterior.

D’altra banda, aquest increment de participació també s’ha donat en aquelles sessions adreçades a la gent gran, als joves o sobre els riscos que pot comportar la utilització d’Internet i les xarxes socials. 

 

 

Edicions locals