L'Ajuntament de Parets engega la segona fase de la campanya 'Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica'

La campanya, que finalitzarà el 29 de juny, té l'objectiu de reduir els excrements a la via pública

En l'actualitat hi ha 1.854 gossos censats, 800 més que a l'inici de la campanya d'ADN. Durant la primera edició de la campanya, els sistemes d'identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts. Pel que fa a l'ordenança de tinença responsable d'animals de companyia, s'han obert prop de trenta expedients per incompliment de la normativa i s'han pres una vintena de mostres d'excrements als carrers. Una altra qüestió que tracta aquesta campanya és la d'evitar l'abandonament.

Amb aquestes dades, l'Ajuntament de Parets ha engegat la segona fase de la campanya 'Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica', amb la diferència que, en aquesta ocasió, el titular del gos haurà d'assumir el cost de l'alta al cens, de 10 €, si bé les extraccions i analítiques d'ADN seran gratuïtes si es fan en un dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya: Veterinaris Eixample, Clínica Veterinària l'Alca, Veterinaris Parets i Bastet Clínica Veterinària.

Fonts municipals han informat que la campanya ha permès netejar gran part de la via pública de les femtes de gossos i, de pas, s'ha pogut fer la recuperació de molts gossos perduts.

En paraules del Regidor de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat i Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Parets, Francesc Juzgado, "Valorem molt positivament aquesta campanya de civisme perquè ens ha permès netejar en gran part la via pública de les femtes de gos, malauradament un fet massa habitual a tots els pobles i, de pas, recuperar molts gossos perduts".

Juzgado conclou que "En aquest tema i amb aquesta campanya, Parets també ha estat referent per a molts municipis de Catalunya i d'Espanya, que han volgut conèixer-la i ens han vingut a veure o ens han trucat per informar-se'n amb detall. Un dels últims municipis que estudia la seva aplicació és Madrid".

La campanya ha tingut un seguiment que ha fet saber que s'han recuperat 100 gossos i s'han obert una trentena d'expedients, alguns dels quals han acabat en sanció de 300 €. Totes aquestes accions de registre, obligatòries per a propietaris de gossos, han servit per netejar els carrers de Parets de femta de gossos i per ajudar a recuperar els gossos perduts en el municipi. L'Ajuntament té previst que aquesta segona edició de la campanya torni a ser un èxit i augmenti el nombre de gossos censats.

L'èxit de la campanya ha fet que molts municipis del territori català, i també fora de Catalunya, vulguin conèixer com es procedeix. Un dels darrers municipis que estudia la seva aplicació és Madrid.

Edicions locals