Mollet es converteix en la primera ciutat catalana en ajudar a trobar feina amb una aplicació de mòbil

L'Ajuntament de Mollet del Vallès s'ha convertit en el primer de Catalunya en oferir una aplicació mòbil per donar suport a la recerca de feina. L'app, entre altres serveis com consultar ofertes, cursos o presentar el currículum, permet que els ciutadans puguin xatejar directament amb els serveis municipals d'ocupació davant qualsevol dubte o cerca d'informació.

L'app, que estarà operativa a partir de l'1 de juny, és gratuïta i compatible per a Android i IOs.

"Amb aquesta nova aplicació, l'Ajuntament intensifica la creació d'eines per apropar els serveis municipals a la ciutadania i, alhora, segueix modernitzant l'administració pública amb l'objectiu de fer-la més propera i accessible", expliquen des de l'Ajuntament de Mollet.

En aquest sentit, l'alcalde de Mollet i president de l'Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO), Josep Monràs, ha assenyalat que "és evident que no podem deixar d'adaptar-nos als nous temps i a les noves necessitats i demandes dels nostres ciutadans amb el propòsit de seguir treballant per potenciar l'agilitat i la transparència" tot i que "aquesta adaptació en cap cas deixa de banda la proximitat i l'acompanyament que comporta el tracte personalitzat que seguiran fent els nostres serveis d'ocupació".

En la mateixa línia, el regidor d'Ocupació, Raúl Broto, ha deixat clar que "aquesta aplicació no elimina l'atenció individualitzada, sinó que la complementa".

Coincidint amb aquesta presentació, L'Ajuntament també ha donat a conèixer la nova pàgina web d'EMFO www.emfo.cat. Es tracta d'una web més moderna i pràctica i s'adapta a qualsevol dispositiu des del qual es visualitzi.

Memòria d'EMFO 2017


També aquest dilluns, l'Ajuntament de Mollet va presentar la memòria anual d'EMFO on, entre altres dades, es posa de manifest que l'any passat el consistori va gestionar 865 ofertes de treball (45,1% més que el 2016) i va inserir 1.790 persones (un 41,7% més que l'any anterior)
Pel que fa a les accions formatives adreçades als col·lectius en situació d'atur, aquestes s'han incrementat en un 27,5% fins a arribar a les 1.443 persones.

Per Josep Monràs "si hi ha més formació, hi ha més oportunitats" i en aquest sentit ha volgut reivindicar "la Formació Professional, a qui aquest país ha deixat de banda", i per aquest motiu "cal apostar per ella i potenciar-la per crear més ocupació i fer-ho, com no pot ser d'una altra manera, de la mà del sector empresarial".

En total, els serveis d'ocupació, fruit de desenvolupar més programes formatius i gestionar més ofertes, han atès 11.467 persones, un 20,9% més que el 2016.

Edicions locals