Sergi Mingote: esport, política i dimissió

Sergi Mingote deixa l'alcaldia de Parets per dedicar-se a nous reptes esportius i personals

Sergi Mingote deixa l'alcaldia de Parets per dedicar-se a nous reptes esportius i personals. Aquesta és la decisió que va comunicar ahir l'encara alcalde de Parets en una roda de premsa en la qual va agrair el seu suport incondicional per part de l'equip de govern que l'ha acompanyat durant aquests anys, així com als treballadors i treballadores de l'administració paretana. "Tots els projectes que hem tirat endavant durant aquests anys, no haurien estat possibles sense l'ajuda de la meva família, dels meus companys i dels veïns i veïnes de Parets, el millor poble del món" explicava durant la seva dimissió.

Carrera política
Ha estat membre del sindicat UGT des de l'any 1992 i forma part del PSC des de l'any 2003, on va treballar com a regidor d'Esports, Recursos Humans, Organització i Comunicació fins a l'any 2011, quan va ser escollit Alcalde del municipi i va governar gràcies al pacte de govern del Partit Popular, qui va aconseguir dos regidors. L'any 2015 Mingote va tornar a guanyar les eleccions augmentant un regidor, la seva llista va aconseguir 8 representants i va governar amb minoria fins a aconseguir un pacte de govern amb el PDeCAT, un acord que es va trencar mesos després a causa de la pressió que el partit independentista va rebre per donar suport al PSC durant la crisi política que viu Catalunya en l'àmbit autonòmic.

Les decisions més destacades durant els seus anys al capdavant de l'Ajuntament han estat la gratuïtat dels llibres de text per als escolar, les proves d'ADN per identificar els propietaris de gossos que no recullen els excrements de la via pública, l'inici de la remodelació del Barri Antic per convertir-lo en un espai per a vianants, l'inici de la construcció del nou parc Sot d'en Barriques, i l'aposta per l'ocupació laboral mitjançant plans d'ocupació local en què es contracta gent durant sis mesos perquè treballin a l'Ajuntament i, posteriorment, intentin accedir a l'empresa privada.

Sergi Mingote i l'esport


Sergi Mingote Moreno és, a més de polític, tècnic esportiu i reconegut alpinista que ha coronat l'Everest en dues ocasions, en la darrera, es va emetre un especial a TV3, va ser la primera vegada que s'emetia la coronació del cim en directe per televisió. Quan va ser en el cim, va treure una pancarta per commemorar els 20 anys de Catalunya Ràdio i TV3, una bandera blanca i una estelada.

Ha creuat l'estret de Gibraltar nedant amb Miquel Luque i és membre de la Lluita d'Arnau, un equip esportiu multidisciplinari que ha participat en proves d'alt nivell per recaptar fons econòmics que ajudin a avançar en la investigació de la histiocitosi, un tipus de càncer que afecta de manera principal a infants. A més, ha destacat per completar l'Ironman de Suècia i per fer cim al Khan Tengri, juntament amb Josemi Herrera.

La dimissió


Mingote ha rebut moltes crítiques per part de l'oposició en aquesta legislatura, especialment per part de la cap de l'oposició, Casandra García, qui ha demanat en repetides ocasions que Mingote, com a Alcalde, havia de ser més present en el poble i no dedicar més temps als reptes esportius que a Parets. Jordi Seguer, d'Ara Parets ERC també ha estat dur en els darrers mesos amb l'Alcalde. Amb tot, García i Seguer han desitjat sort en l'àmbit personal i futur professional i esportiu a Mingote.

Ahir, 9 de maig, Sergi Mingote va anunciar la seva dimissió com a Alcalde i passa el relleu a Francesc Juzgado Mollá, actual regidor de Territori i Medi Ambient, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i portaveu municipal. La dimissió es farà efectiva el pròxim 26 de maig.

Edicions locals