Al Huda demana als seus fidels diners per acabar de pagar la Mesquita de Mollet

La comunitat ha denunciat a l’Ajuntament per no donar-los la llicència d’obres del local de l’Avinguda Badalona

La Comunitat musulmana de Mollet Al Huda ha encetat una petició entre els seus fidels per acabar de pagar la Mesquita, segons va avançar Vallès Visió.

Els responsables de Al Huda han publicat a la seva pàgina oficial de Facebook una crida als fidels en que se’ls demana que facin aportacions de 10 euros  per la “Casa de Déu”. En l’escrit  es recorda que el local que la comunitat va comprar ja fa uns anys a l’Avinguda Badalona va costar a la comunitat musulmana de Mollet un total de 360.000 euros dels quals resten per pagar uns 190.000 encara.

La petició de la Comunitat Al Huda als seus fidels contrasta amb el fet de que el local de l’Avinguda Badalona, d’acord amb la normativa vigent a Mollet, no és apte per la construcció de cap centre de culte.  Al Huda si podria fer-ho en altres zones de la ciutat on l'activitat religiosa és permesa per la normativa local. L’Ajuntament  de Mollet , de fet va obrir converses amb l'entitat islàmica de fer una permuta del local de l’Avinguda Badalona amb uns espais ubicats en La Farinera. Avui, però, aquestes converses estan trencades.

Les males relacions entre l’Ajuntament de Mollet i la Comunitat Al Huda han quedat evidenciades  de nou fa pocs dies. El passat dia 30 d’abril el secretari de l’entitat va presentar una denúncia davant dels Mossos per que l’Ajuntament no els concedeix una llicència d’obres per fer unes obre de reforma al local de l’Avinguda Badalona. Segons la denúncia, Al Huda va presentar la petició de llicència per fer les obres de reforma – unes obres  necessàries per obrir el local com a Centre Cultural- el mes d’octubre de 2016 i que el Servei  de Territori de l’Ajuntament el va aprovar a l’abril de 2017, però que “a dia d’avui la associació Al Huda encara no ha rebut les llicències d’obres per poder iniciar-les”.

Segons la denúncia davant dels Mossos,  Al Huda va reclamar la llicència en diverses ocasions fins que va ser informats que aquesta estava paralitzada per que els veïns de l’immoble havien presentat una demanda en contra.

Edicions locals