Sergi Mingote vol aconseguir un rècord guiness en un any al pujar els tres vuit mils més alts del món

Aquest és el primer repte de Sergi Mingote després de deixar l'alcaldia de Parets

L'alpinista que va culminar l'Everest en dues ocasions, Sergi Mingote, intentarà aconseguir un rècord guinness d'alpinisme assolint els tres vuit mils més alts del món, sense l'ús d'oxigen embotellat, en només un any. Si ho aconsegueix, l'encara Alcalde de Parets superaria el rècord de Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar l'Everest, el K2 i el Kangchenjunga en 3 anys i 2 mesos.

Com ja és costum, el nou repte de Mingote té una part solidària, i és que l'acció esportiva anirà en favor de les entitats APINDEP, RODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana de la síndrome de Williams. Per això, tal com explica Sergi Mingote, el repte no és només esportiu, sinó que "amb aquest intent de rècord guinness tenim per objectiu visualitzar les capacitats de les persones discapacitades i aprofitar per donar a conèixer entitats catalanes que ens ho demostren cada dia amb el que fan".

Les associacions RODAMUNT i APINDEP seran les protagonistes de l'escalada del K2; Be Artsy ho serà de l'ascens al Kangchenjunga nepalí; i la Fundació Catalana Síndrome de Williams ho serà del repte de l'Everest. El desafiament no es farà esperar perquè Mingote té previst començar la primera expedició (K2) el pròxim 12 de juny.

Les associacions beneficiàries
APINDEP és una cooperativa de consum i usuaris de caràcter social i sense ànim de lucre. L'entitat ja va ser present quan Mingote va creuar l'estret de Gibraltar amb Miquel Luque. APINDEP ofereix serveis a la dependència i està formada per persones amb discapacitat de primer i segon grau.

RODAMUNT és una associació sense ànim de lucre per a la promoció i organització d'activitats de senderisme de muntanya destinada a persones amb mobilitat reduïda utilitzant les cadires Joëlette.

Be Arsty porta a terme projectes per abordar la manca d'educació sexual, higiene i dignitat de les dones en comunitats del West Nepal, on encara existeix el chhaupadi, pràctica que rebutja les dones i les fa viure fora durant el període de menstruació.

L'Associació Catalana de la Síndrome de Williams, una malaltia genètica poc comú, busca millorar les oportunitats en l'educació i investigació en el món laboral i d'habitatge per a aquelles persones afectades per la síndrome o amb condicions similars.

Edicions locals