Vaga de jutges i fiscals a Mollet per reclamar millors condicions professionals

Els jutges suspenen tots els judicis previstos per avui

Vaga de jutges i fiscals aquest dimarts a Mollet seguint la convocatòria de Vaga General que aquests col·lectius realitzen a tota Espanya. Segons ha informat José MariaAsensio, Jutge degà de Mollet, avui s'han suspès tots els judicis previstos.

Els jutges i fiscals de Mollet ja han protagonitzat en les darreres setmanes aturades parcials per reclamar independència judicial, modernització dels jutjats i millorar les condicions professionals dels jutges i magistrats. En el cas de Mollet, se suma la situació precària en la qual encara es troba l'edifici judicial. Fa uns dies l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va expressar la seva solidaritat en nom de l'equip de govern amb les reivindicacions del col·lectiu judicial.

Justament, aquest passat mes d'abril, la fiscal en cap de l'àrea de Granollers, que inclou Mollet, reiterava aquesta denúncia per les condicions en les quals es troben les instal·lacions judicials de Mollet parlant d'un edifici deficient i no apte per complir les seves funcions.

Fa anys que els professionals que treballen en aquest edifici, on també hi ha despatxos privats, denuncien una situació precària que comporta, per exemple, que sigui difícil evitar confrontacions visuals entre víctimes de violència masclista i els seus presumptes agressors, manca d'un espai per a la custòdia dels detinguts que esperen declarar o una sala on els advocats es puguin entrevistar amb els detinguts.

L'equip de govern de l'Ajuntament i el jutjat de Mollet també denuncien no saber res del trasllat a un nou edifici situat a la zona de Can Fàbregas Nou que ara fa un any va anunciar el que aleshores era conseller de justícia Carles Mundó, qui va afegir que les obres d'adequació del nou espai començarien l'estiu de 2017.

Pel que fa a les reivindicacions arreu d'Espanya, les 4 associacions majoritàries de jutges i magistrats i les tres de fiscals reclamen 14 propostes per millorar la situació de la justícia, com ara reforçar la independència judicial, modernitzar l'administració de justícia o millorar les condicions dels professionals.

 

Edicions locals