Sergi Mingote s'acomiada de l'alcaldia amb "un nus a la gola i els ulls entelats"

El pròxim dos de juny se celebrarà el nou ple per investir Francesc Juzgado com a nou Alcalde

Aquest dissabte 26 de maig la Sala Basart Cooperativa va acollir la sessió extraordinària del Ple al consistori de Parets amb un únic punt a l'ordre del dia: Presa de raó de la renúncia al càrrec d'Alcalde formulada per Sergi Mingote després de 15 anys a l'Ajuntament de Parets, abans de regidor i els 7 últims com a Alcalde.

Amb una sala Cooperativa plena de persones que no es van voler perdre aquest Ple, Mingote va iniciar el seu discurs parlant de sensacions confrontades i d'emocions molt intenses perquè "tinc tristor, nervis i il·lusió, però també agraïment i alegria. Sento un nus a la gola, s'entelen els ulls i sents com el pit t'oprimeix una mica. Són molts records, vivències, anècdotes i projectes per servir al meu poble, Parets del Vallès".

Mingote va fer un resum de la seva trajectòria explicant que "les nostres màximes prioritats han estat les polítiques socials, especialment l'ocupació, els ajuts a les persones amb més necessitats i l'educació. Però no hem descuidat la qualitat de vida del conjunt de ciutadans i ciutadanes de Parets".

A Francesc Juzgado, Alcalde en funcions i qui agafarà el relleu en el càrrec la resta de legislatura, li va dedicar la darrera part del seu discurs, quan li va donar les gràcies "per la teva plena confiança en mi, per demanar-me que em quedés, per entendre que ara és el moment, per acceptar la responsabilitat de ser Alcalde de tota la ciutadania amb el teu caràcter de proximitat i de respecte".

Intervenció de l'oposició

Els grups de l'oposició van desitjar molta sort en aquesta nova etapa que comença, però també van ser crítics amb la feina feta fins ara. El regidor de Sumem Parets, Antonio Molina, definia la dimissió de Mingote com un acte d'irresponsabilitat, ja que no esgota el termini del seu mandat. Des d'Ara Parets ERC, el regidor Jordi Seguer li va retreure que marxés al Nepal mentre s'aplicava l'article 155 i el paretà Jordi Turull entrava a la presó.

Qui va ser el seu soci de govern, Raül Urtusol, del PDECAT, partit que va trencar el pacte amb el PSC Parets per qüestions de política autonòmica, li va desitjar molta sort en la seva nova etapa. Raül Urtusol va utilitzar el seu torn de paraula per fugir del discurs polític i explicar que "perdo un Alcalde, però estic convençut que guanyo un amic".

La resta de l'oposició, també present en el Ple, va acomiadar l'Alcalde desitjant molta sort en la nova etapa entre més o menys crítiques per les seves accions polítiques.

El pròxim dos de juny se celebrarà un altre Ple municipal per investir el nou Alcalde de Parets, en Francesc Juzgado, qui s'espera que surti investit còmodament amb els vots necessaris.

Edicions locals