Mollet aprova el 1er Pla Local de Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat per unanimitat en el Ple d’aquest dilluns el 1er Pla Local de Prevenció de Residus. Amb aquest instrument es planificaran i prioritzaran les actuacions en matèria de reducció i reutilització de residus al municipi els propers 3 anys (2018 – 2020). El projecte del Pla ha comptat amb la participació i la col·laboració de la ciutadania de Mollet qui ha fet les seves aportacions a través de diferents canals.

L’objectiu del Pla és promoure la prevenció de residus a la ciutat sensibilitzant, implicant i fent partícips a la ciutadania, als diferents agents econòmics i a les entitats del municipi per tal de fomentar la reutilització i el consum responsable.

Així, entre d’altres, algunes de les actuacions previstes seran fomentar el reaprofitament alimentari, promoció de l’ús responsable i desmaterialització de la informació a l’Ajuntament i equipaments municipals, promoció de la reparació per a la reutilització en un equipament municipal, campanyes de reducció de residus d’un sol ús al Mercat Municipal, distribució de carmanyoles i embolcalls d’un sol ús als centres educatius o programes de sensibilització pel reaprofitament de roba i calçat i recollida d’olis.

Edicions locals