Francesc Juzgado proclamat nou Alcalde de Parets

Ha rebut 8 dels 17 vots. La resta de vots s'han repartit entre Sumem Parets, Ara Parets i vots en blanc

Abans d'iniciar la votació del nou Alcalde, el Secretari de l'Ajuntament va preguntar als grups municipals si mantenien la seva candidatura. Els que van continuar presentant candidatura van ser el PSC amb Francesc Juzgado; Sumem Parets amb Casandra García; i Ara Parets ERC amb Jordi Seguer. Nova Opció per Parets, PDECAT i Ciutadans van decidir no presentar candidatura a l'Alcaldia després de la dimissió de Sergi Mingote.

Francesc Juzgado del PSC va rebre 8 vots; Casandra García de Sumem Parets va aconseguir 3 vots, els mateixos que Jordi Seguer d'Ara Parets ERC. Va haver-hi 3 vots en blanc. Un cop fer el recompte, de forma automàtica, tal com estableix el reglament, Francesc Juzgado Mollá va quedar proclamat com a nou Alcalde de Parets.

Després d'un gran aplaudiment, Juzgado va tenir un torn de paraula, el primer com a Alcalde de Parets, en què va agrair a tothom l'assistència al ple i va voler dedicar unes paraules a l'exalcalde Mingote perquè "ha estat un company i un amic coherent amb la seva forma de pensar i iniciarà un nou projecte de vida. Aquesta decisió seva fa possible que es compleixi un somni, perquè qui no vol ser Alcalde del poble on viu?". 

 

Francesc Juzgado va venir a viure a Parets quan només tenia 10 mesos de vida i ha estat molt implicat en el teixit associatiu, cultural i polític del municipi. A Parets ha vist créixer els seus fills i ara als seus néts. En el seu primer discurs com a Alcalde s'ha compromès a seguir sent "el mateix Cesc que escolta els veïns, un veí més de Parets que cerca el benestar del poble, algú a qui podeu recórrer sempre". També ha tingut bones paraules per a la resta de grups de l'oposició a qui ha deixat la porta oberta al diàleg per estudiar totes les propostes, "és només així com entenc que Parets hi sortirà guanyant", ha dit.

Felicitacions i crítiques per part de l'oposició


Casandra García, de Sumem Parets, desitjava molta sort i encerts al nou alcalde, i ha volgut fer èmfasis en el fet que el partit socialista fa 40 anys que governa un poble que ha canviat molt i que ara necessita una renovació que pensen liderar. En referència a les eleccions municipals de l'any 2019, García ha assegurat amb fermesa que "nosaltres estem preparats". Casandra García és l'actual cap de l'oposició de Parets i ha deixat clar que lluitaran per desbancar el PSC de Parets i poder arribar a l'alcaldia per "tenir un Parets socialment responsable i que tingui cura del medi ambient i fer un canvi perquè hi ha una altra manera de fer política".

Per la seva part, el portaveu d'Ara Parets ERC ha mostrat la seva decepció perquè ara "no comença cap cicle", ha dit, "això no és un relleu, és un recanvi que no ha estat avalat a les urnes. Volem liderar el govern per construir el Parets del futur amb el màxim consens", expressava el portaveu republicà.

La mateixa línia de felicitació i crítica ha tingut la resta de partits: Manuel Losada, de Ciutadans, ha demanat que el PSC Parets compleixi les lleis i pengi la bandera d'Espanya i Europa als pals dels ajuntaments. En referència a les eleccions del pròxim any, Losada ha recordat els magnífics resultats que va obtenir a Parets en les eleccions autonòmiques "uno de cada cuatro ciudadanos de Parets votó a Ciutadans i seguro que los ciudadanos tendrán el cambio de Parets en sus manos en las próximas elecciones depsués de 40 años de PSC". També li ha demanat al nou alcalde "que sea imparcial y mire a todos los ciudadanos por igual, cosa que no ha sucedido hasta ahora". Nova Opció per Parets va demanar establir lligams amb la resta de partits de l'oposició.

Qui va ser el soci de govern del PSC a Parets, Raül Urtusol, del PDECAT, no va fer cap crítica al PSC Parets, va aprofitar el seu torn de paraula per recordar a qui va ser "el meu mestre, que està tancat a la presó injustament i per això no pot estar avui aquí", en referència al paretà Jordi Turull. Al nou alcalde de Parets li ha desitjat "molta sort, perquè la teva sort serà la sort de tots els veïns i veïnes de Parets".

En acabar, Juzgado va permetre la intervenció d'aquells que volguessin tenir la paraula, moment en què Sergi Mingote va donar un missatge de felicitació a Francesc Juzgado "perquè t'ho mereixes, perquè la ciutadania demana confiança i amb tu està garantida i per tot el camí que hem fet junts".

Sergi Mingote deixa també el càrrec de regidor

En acabar les intervencions del primer punt en l'ordre del dia, l'elecció del nou Alcalde de Parets, el Secretari va donar compte de la renúncia del càrrec de Regidor de Sergi Mingote. Cal recordar que set dies abans d'aquest Ple es va celebrar un altre en què Mingote dimitia com a Alcalde, però continuava sent regidor del plenari municipal. Amb la renúncia que entra en vigor avui, Sergi Mingote ja no és membre del consistori paretà, el que ha fet que entri al consistori una nova regidora, qui fins avui ocupava el número 9 en les llistes del PSC, la jove paretana Eva Riulas.

Edicions locals