L'Alcaldessa d'Esplugues visita Parets per conèixer el cens de gossos mitjançant proves d'ADN

Esplugues vol posar en marxa el projecte en què Parets va ser pioner

Una delegació de l'Ajuntament d'Esplugues ha visitat Parets per conèixer el projecte de millora del cens de gossos amb la incorporació de la prova d'ADN. L'Alcaldessa Pilar Díaz i representants de diverses àrees del seu equip polític i tècnic han visitat el municipi per conèixer el sistema de cens i identificació de gossos mitjançant les proves d'ADN.

 

Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues, ha anunciat que vol implementar el cens d'ADN de gossos en el seu municipi durant aquest any i que "hem vingut a Parets a aprendre i a escoltar, ja que és un dels municipis pioners en aplicar aquest projecte. Cada cop són més els municipis que s'estan interessant, a Catalunya i fora de Catalunya, per tenir un cens d'ADN de gossos com el de Parets del Vallès". Durant la trobada, els membres de la delegació d'Esplugues han pogut assistir, in situ, a la recollida d'una mostra.


Francesc Juzgado, Alcalde de Parets, ha acompanyat l'Alcaldessa durant tota la visita i ha afirmat que "des que va posar-se en marxa el nou cens d'ADN, les femtes dels gossos als carrers de Parets s'han reduït entre un 70 i un 80%. Pel que fa a l'ordenança de tinença responsable d'animals de companyia, s'han obert quaranta expedients per incompliment de la normativa, dels quals, un 25% són expedients sancionadors. Dels 2.500 gossos que calculem que hi ha al poble, ja s'han censat més de 2.000, més d'un miler més que a l'inici de la campanya d'ADN, l'abril de 2017. En aquest període, a més, els sistemes d'identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts".

Actualment i fins al pròxim 29 de juny, s'està desenvolupant a Parets la segona fase de la campanya 'Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica' per completar el registre censal. Les accions planificades tenen per objectiu reduir els excrements de gossos al carrer, evitar abandonaments i facilitar la recuperació en cas de pèrdua. Durant la campanya, les extraccions sanguínies i les analítiques d'ADN seran gratuïtes si es fan en un dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya. El propietari només haurà de pagar la inscripció en el cens.

Edicions locals