El CB Mollet vol portar el billar a totes les escoles a partir del pròxim curs

Volen que s'ofereixi com activitat extraescolar per què afavoreix la concentració i les habilitats mentals

L'Enric té 11 anys i li agrada el billar francès. Des de fa uns mesos està aprenent a fer caramboles al Club Billar Mollet. És avui l'únic nen de la ciutat que aprèn aquest esport que requereix una gran capacitat de concentració, molt allunyada del món de pantalles i impulsos immediats que caracteritza el dia a dia de majoria dels seus companys.


Al Club Billar Mollet els agradaria que el curs que bé, l'Enric ja no estigués sol i que altres nens i nois aprenguessin aquest esport que ajuda a desenvolupar elements com la capacitat d'atenció, la lògica o la concentració.


Segons ens explica el president del Club Billar Mollet, Jordi Castañé, volen presentar una proposta a les AMPA de totes les escoles de Mollet per què el curs vinent 2018/2019 ofereixin als alumnes de primària la possibilitat d'aprendre a jugar a billar com a activitat extraescolar. La proposta del CB Mollet té el suport de la Federació Catalana de Billar i de la Generalitat de Catalunya. Ara, explica Jordi Castañé, estan treballant des de l'entitat per "polir" la proposta que volen fer arribar als pares i mares de Mollet i que esperen que es pugui concretar a partir de setembre. També la volen presentar a l'Ajuntament de la ciutat per obtenir el seu suport.


Una proposta en la qual s'emfatitzarà en els valors positius de la pràctica d'aquest esport i en el reforç que implica en àrees com la capacitat de concentració o el desenvolupament mental de diferents habilitats. Unes capacitats que poden afavorir posteriorment el rendiment acadèmic dels practicants.


La pràctica del billar serà molt possiblement un aprenentatge personal pels nens i nois, però l'entitat també vol aprofitar per fer créixer entre les noves generacions l'afició pel billar de bandes i afavorir que sorgeixin nous talents.

Edicions locals